Digidexo.com

Lysterapi bivirkninger

Lysterapi er en av de ledende behandlinger for depresjon lidelser som SAD (Seasonal Affective Disorder). Det innebærer å eksponere pasienten for intense nivåer av lys i en foreskrevet periode. Så langt, har studier vist at det er få bivirkninger av lysterapi, men du bør utdanne deg selv før du bestemmer deg for å prøve det.

Øyne

Under lysterapi behandling, sitter du i nærheten av en lyskasse med lysene slått på og øynene åpne og utildekket. Dette kan føre til øyeirritasjon, noe som er en vanlig bivirkning, ifølge Columbia University. Prøv å ikke se direkte på lysene. Lese, skrive, eller gjøre andre aktiviteter som vil tillate deg å sitte ved lyskasse med øynene åpne, men vil ta bort fristelsen til å se på lysene. Hvis du fortsatt opplever irritasjon, kan du be legen din om du kunne sitte litt lenger fra lysene, bruk dem for en kortere tidsperiode eller bruke en luftfukter i rommet for å unngå å tørke øynene dine for mye.

Mens lysterapi kan forårsake irritasjon, indikerer University of Washington Counseling Center at lysterapi ikke kan skade netthinnen eller forårsake eller akselerere noen øyesykdom. Men hvis du har noen eksisterende visuelle andre enn å måtte briller eller kontakter problemer, bør du rådføre deg med legen din før du starter lysterapi.

Overreaksjon

Det er mulig å overreagere å lette behandlingen, selv om denne bivirkningen er sjelden. Hvis du overreagerer på lysterapi, kan du føle deg "på" eller "for høy" etter behandling. Du har kanskje problemer med å sove, bli rastløs i løpet av dagen, og du kan selv være irritabel. Du er på et høyere risiko for overreaksjon hvis du har SAD og oppleve lignende "for høy" symptomer i slutten av våren og sommeren. Du bør varsle legen din med en gang hvis du føler at kroppen din kan være overreagerer på lysterapi.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger av lysterapi er vanligvis små og er hodepine og kvalme. Ifølge Columbia University, mange pasienter som opplever bivirkninger merke til dem først og fremst i begynnelsen av behandlingen, og bivirkninger gå bort på egenhånd i løpet av få dager.

Lysterapi og dets bivirkninger har ikke blitt systematisk undersøkt hos gravide kvinner, så snakk med legen din før du bestemmer om lysterapi er riktig for deg hvis du er gravid.