Digidexo.com

Foods & Products å stimulere appetitten

Foods & Products å stimulere appetitten


Å miste appetitten kan være et alvorlig problem, spesielt for eldre eller personer med en ødeleggende sykdom som kreft eller depresjon. God ernæring er et viktig aspekt av vekst og helbredelse. Årsakene til tap av matlyst varierer mellom individer. For eksempel kan en eldre person har en redusert luktesans og smak og ikke lenger føler trang til å spise. Medisiner og kreft behandlinger kan forårsake kvalme og tap av matlyst. Hvis du er en omsorgsperson for noen som ikke spiser, er kreative tiltak for å stimulere appetitten. Det er matvarer og produkter tilgjengelig for å kunne stimulere appetitten, men husk å sjekke med legen din før du endrer din diett.

Stress Free Mealtime

Gjør måltid tid en hyggelig og avslappende hendelse. Unngå alle stress ved måltidene for å stimulere at appetitten. En omsorgsperson kan sette en tiltalende tabellen, spille dempet musikk og bruke lys for å gjøre minst ett måltid om dagen spesiell. Venner og familie som er kontroversielle eller argumentative bør holdes borte eller lover å endre sin oppførsel under måltid ganger. Familie og venner som er positive bør inviteres opptil et måltid så mye som mulig. I tillegg har måltidene på en angitt tid hver dag, fordi hjernen og kroppen blir vant til rutinen og vil sende sultfølelse som betyr det er på tide å spise.

Aromaterapi

Bruk aromaterapi for å stimulere appetitten. Det er mange forskjellige tiltalende aromaer og man kan appellere til noens appetitt mer enn en annen. Gjennom eksperimentering, kan du finne en aromaterapi som øker appetitten. Duften av peppermynte og ingefær kan bidra til å redusere tap av matlyst pga kvalme. Appelsin, sitron og lime hjelp for å gi energi til kropp og sinn og kan skape en følelse av sult. Unngå duften av grapefrukt fordi den er kjent for å redusere appetitten. Bergamot olje letter depresjon og kan øke appetitten. Du kan kjøpe aromaterapi oljer på helsekostbutikker. Aromaterapi bør brukes 30 minutter før måltidene. Unngå matlaging mat som skaper lukt som reduserer appetitten eller forårsake kvalme.

Snack Food

Semi-sunn snacks er et godt valg når noen nekter å spise. Snack matvarer er tiltalende og stimulere appetitten fordi de både se og lukte deilig for folk flest. I tillegg har de fleste snack foods krever liten eller ingen forberedelse, noe som kan være viktig når noen er for svak eller umotivert å gjøre et måltid. Eksempler på matvarer som anses snack mat, men fortsatt har noen ernæringsmessig verdi, inkluderer iskrem, muffins, hermetisk frukt i tunge sirup, sjokolademelk, milkshake, protein drinker, sjokolade dekket rosiner eller nøtter, og peanøttsmør kjeks.

Trening

Engasjere seg i lett til moderat trening hver dag for å forbedre appetitten. Regelmessig aktivitet kan gjøre at du føler deg sulten og stimulere appetitten. Få en leger godkjenning før du starter en ny øvelse rutine.

Kald mat

Maten som serveres kald kan stimulere appetitten for noen mennesker. Tunge, varm mat redusere appetitten når noen er syke. Matvarer som sandwicher, salater, jello, frisk frukt og grønnsaker, pudding, yoghurt, nøtter, kjeks og cottage cheese er lett å spise og tiltalende. Spis små mengder av disse matvarene gjennom hele dagen for å øke appetitten og ernæring.

Fordøyelsesenzymer

Fordøyelsesenzymer hjelpemiddel i fordøyelsen og redusere kvalme, noe som er viktig for appetitten. Du kan ta fordøyelsesenzymer som et supplement eller finne dem inkludert i noen yoghurt-produkter.

Keep It Simple

Holde spise enkle er svært viktig for noen som ikke ønsker å spise. Hold grønnsaker på hånden som er pre-vasket, kuttet og pakket for å spise når du er sulten. Protein drinker og barer er også lett å spise på et øyeblikk varsel. Frosset eller hermetisert mat som kan varmes i mikrobølgeovn er også bra å ha på hånden.

Comfort Foods

Trøstemat stimulere appetitten hos noen mennesker. Mat som har gode barndomsminner er også tiltalende. Trøstemat er vanligvis høy i fett, fordi de er laget med en fløtesaus eller stekt som makaroni og ost og stekt kylling. Det finnes måter å gjøre komfort matvarer mer næringsrik, så vær kreativ.