Digidexo.com

Er Sinus Skyll med vann fra springen trygt?

Er Sinus Skyll med vann fra springen trygt?


En sinus skylling - også kalt nasal vanning eller nasal lavage - renser sinus med en saltoppløsning. Butikk-kjøpte pakker er tilgjengelige, eller du kan lage din egen blanding som er like sikker og effektiv, ifølge Mayo Clinic. I stedet for destillert eller renset vann, kan vann fra springen brukes, men med forsiktighet.

Fordeler ved å bruke vann fra springen

Vann fra springen er den rimeligste vann som kan brukes til en sinus skyll. Det er alltid på hånden og kan kokes på forhånd for bekvemmelighet.

Ulempene ved å bruke vann fra springen

De fleste vann fra springen kommer fra fylkes eller byen systemer som behandler vannet for visse urenheter før den når offentligheten. Men mange urenheter som er utpekt som trygt for offentlig konsum, som for eksempel klor, kan irritere nesehulene. Vann fra springen bør kokes først og deretter avkjølt til en komfortabel, men fortsatt varmt, temperatur.

Fordeler ved å bruke behandlet vann

Behandlet vann, slik som destillert eller renset vann, er blitt behandlet eller kokt, som fjerner urenheter fra vannet; det har en tendens til å være lettere på nesen enn vann fra springen.

Ulempene ved å bruke behandlet vann

Destillert eller renset vann er dyrere enn vann fra springen, selv om prisen er vanligvis minimal (rundt $ 1 per gallon). Vannet skal være oppvarmet til en behagelig varme, enten i mikrobølgeovn eller på komfyren.

Advarsel

Mens vann fra springen trolig ikke vil føre til drastisk eller langvarig skade, bør forsiktighet fortsatt brukes. Noen mennesker bruker vann fra springen uten problemer, mens andres sensitive neser krever behandlet vann.

Prøv å bruke vann fra springen i flere sinus skyllinger og merke noen negative endringer i nesehulen. Ved første tegn på ubehag, bytte til destillert eller renset vann og se om situasjonen bedrer seg.

Oppskrift

Legg 1/4 ts. av vanlig ikke-jodinneholdende salt og 1/8 ts. natron til 8 oz. av varmt vann (fra springen, destillert eller renset). Omrør løsningen inntil den var oppløst. Teste løsningen for å sikre en behagelig temperatur; vannet er for kaldt er ubehagelig og vann som er for varmt er farlig.