Digidexo.com

Natt Symptomer på astma

Astma er en kronisk sykdom som er preget av blokkering og innsnevring av luftveiene. Denne tilstanden er forårsaket av mange triggere, og symptomene er ofte verre om natten.

Merkbare symptomer

En av de mer åpenbare symptomer som astma er fakling opp er overdreven hoste. Medfølgende en hoste er vanligvis tungpustethet, som er en plystrende lyd som du hører når du puster. Tetthet i brystet og kortpustethet er andre symptomer. Mange nattlige astmasyke våkner gisper etter luft.

Subtile symptomer

Rastløshet er en subtil natta symptom på astma. Det er vanskelig å få en god natts søvn når pusten blir arbeidskrevende, noe som er grunnen til at tretthet og humørsvingninger er vanlig med nattlige astmasyke.

Årsaker

Astma har en tendens til å bli verre om natten fordi luftveiene nær eller smal mer så når du ligger nede. Potensielle innendørs allergener kan også fungere som triggere. Noen av de verste synderne inkluderer støvmidd, fjær og kjæledyr dander. Hvis du er usikker på hva du er allergisk mot, kan du besøke en allergolog og få testet.

Forebygging

For å forebygge astma flare-ups om natten, støvsuge huset ditt og kjøre en luftrenser mens du sover. Det er også mange typer av sengetøy vern for å hjelpe til med støvmidd og andre nattlige allergener. Ikke la kjæledyret ditt til å sove på sengen eller på rommet ditt.

Behandling

Hold en hurtigvirkende inhalator på hånden for eventuelle nattlige krisesituasjoner. Legen din vil trolig foreskrive dette for deg. Hvis du finner ut at du bruker dette mer enn to ganger i uken, snakke med ham om andre forebyggende medisiner, som steroid inhalatorer eller allergipiller.