Digidexo.com

Risiko for å bli en eggdonor

Risiko for å bli en eggdonor


$ 2.500 gebyr anbefalt av American Society for Reproductive Medicine for kvinner donerer egg til par med fertilitetsproblemer kan være en fristende avgift for kvinner nær Society anbefalte alder av 21, hvorav de fleste har høyskole og kredittkort gjeld truende over dem. Mens eggdonasjon kan være en lukrativ og verdig prosess for mange unge kvinner, er det viktig å holde risikoen for potensielle bivirkninger i bakhodet når du gjør din beslutning om donasjon.

Risiko for Cycle Avbrudd

I mange tilfeller vil eggdonorer har sine regelmessige menstruasjonssykluser med vilje avbrutt, slik at legene kan nettopp spore sine sykluser. Vanligvis krever dette giveren til å ta medisiner for en til to uker for å stoppe henne syklus. Denne medisinen kan føre til menopause-lignende symptomer, inkludert hetetokter, tørr skjede, søvnløshet og ømme bryster.

Risiko for Stimulerende Rognproduksjon

I en normal syklus, produserer kroppen din og kaster ett egg om gangen. Hvis du serverer som et egg donor, men vil du ta medisiner for å produsere ekstra egg i løpet av syklusen, slik at legene kan høste mer enn ett egg. Den medisin skal tas intravenøst ​​eller intramuskulært. Denne medisinen kan ha flere bivirkninger, inkludert forverret menstrual symptomer humørsvingninger, hovne bryster og eggstokker og væskeretensjon. Mer alvorlig, i noen tilfeller kan disse injeksjonene stimulere for mye eggproduksjon, forårsaker en tilstand som kalles ovarialt hyperstimuleringssyndrom eller OHSS. Symptomer på OHSS kan være alt fra buktrykket for å sjokkere, og i noen sjeldne tilfeller kan OHSS nødvendiggjøre fjerning av en eller begge eggstokkene eller føre til døden av donor.

Risiko for fruktbarhet narkotika

Det er uklart hva de langsiktige risikoen for fruktbarhet narkotika kan være. De fleste har ikke eksistert lenge nok for konkluderende studier gjøres. En studie fra 2009 utført av den danske Kreftforeningen viser at risikoen for eggstokkreft ikke signifikant øke med bruk av fruktbarhet narkotika, men noen tidligere studier har signalisert at det kan.

Risiko for Egg henting

Når eggene er klare, blir de fjernet fra livmoren din gjennom en kombinasjon av nål og sug, en 30-minutters prosedyre som de fleste donorer trenger et par dager for å komme seg fra. Det kan være blødning når denne fjernes. I noen sjeldne tilfeller kan nålen punktering en blodåre eller organ, forårsaker alvorlig blødning som krever kirurgisk inngrep.

Andre risikoer

Hvis du opplever komplikasjoner, inkludert blødning eller eggstokk skade, under donasjon prosessen, kan det påvirke din evne til å bli gravid i fremtiden.

Det er også følelsesmessige og faglige risikoen ved eggdonasjon. På grunn av den tid som kreves for injeksjoner, ultralydundersøkelser, kontorbesøk og andre giverland plikter, kan det være vanskelig å opprettholde en normal timeplan på jobb eller skole, noe som kan føre til ytelsesproblemer. Hvis du er i et forhold, kan det faktum at du må avstå fra seksuell aktivitet i løpet av syklusen sette en belastning på forholdet.