Digidexo.com

Virkningene av en aktiv skjoldbruskkjertel

Skjoldbrusk er en kjertel som ligger i nedre del av nakken din. Den skjoldbrusk styrer hormonproduksjonen og regulerer stoffskiftet. Skal du utvikle en skjoldbrusk lidelse der kjertelen bremser ned eller opphører produksjonen, kan du bli lider av en under aktiv skjoldbrusk, ellers kjent som hypotyreose. Effektene, eller symptomer, av en under aktiv thyroid kan være alvorlig nok til å kreve medisinsk behandling.

Fatigue

Av og til føler seg sliten eller opplever trøtthet etter en stressende periode i livet ditt er ikke uvanlig. Skulle du føle utmattet, ikke bare sliten, innen en time eller to etter å ha våknet, eller er ute av stand til å komme seg gjennom dagen uten en lur, kan du ha en under aktiv skjoldbrusk. Utmattelsen skyldes en langsom ned av metabolic rate fordi du ikke har en tilstrekkelig tilførsel av de riktige hormonene.

Tørr hud og hår

Huden kan bli tørrere og flasse når du skraper. Håret ditt blir sprø og hodebunnen kløende. Denne mangelen på fuktighet er på grunn av feil behandling av vitaminene A, C og D. Uten riktig balanse av hormoner, kroppen din er i stand til å fullt ut utnytte den inntak av vitaminer og mineraler.

Vektøkning

Fordi stoffskiftet har bremset ned, og kroppen din behandler ikke fett og sukker på en riktig hastighet, begynner du å få vekt. Skjoldbruskkjertelen er i kontroll over mange av kroppens funksjoner, direkte og indirekte. Når skjoldbruskkjertelen ikke klarer å produsere de nødvendige kjemikalier til kroppen din til å utføre, vil du oppleve slike symptomer som tretthet, tørr hud og hår, og vektøkning.

Betydning

Effektene av en underactive skjoldbruskkjertelen er ikke begrenset til disse symptomene. Disse symptomer kan tilbakeføres til tegn på aldring eller på grunn av menopause. Men bør den nedre delen av halsen utvikle en bule og stemmen din endrer litt, du kan være å utvikle en struma. En struma er en definitiv tegn på at skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som det skal.

Identifikasjon

Hypotalamus påvirker produksjonen av thyrotropin eller TSH fra hypofysen. Hypofysen utskiller TSH for å stimulere skjoldbruskkjertelen i hormonproduksjon. Når skjoldbrusk ikke klarer å produsere, produserer hypofysen flere THS, noe som resulterer i et overskudd av denne stimulerende hormon. I respons, celler av skjoldbruskkjertelen bli hyperplasic, noe som resulterer i en struma.

Forebygging / løsning

Du kan ikke hindre utbruddet av hypotyreose. Du kan imidlertid behandle det. Syntetiske hormoner, slik som synthroid, er den vanligste behandlingen og er vanligvis effektiv i å kontrollere hypotyreose. Doseringen må tilpasses dine spesielle behov, og du vil ta en pille hver dag, for resten av livet ditt.