Digidexo.com

Tannlege Verktøy for roten kanalene

Tannlege Verktøy for roten kanalene


Root kanalene er indikert når alvorlige forfallet har invadert rotkanalen, som huser nerve, cellulose og myke områder innenfor kanalen. Dette forfallet kan føre til infeksjon, abscess og tap av tenner. En endodontist vil fjerne disse syke vev og rengjøre kanalen for å hindre eller eliminere infeksjon. Kanalen blir deretter forseglet med et hardt termoplastisk lateks. Din generell tannlege kan henvise deg til en endodontist, en tannlege med videregående opplæring som har spesialisert seg på de myke vev og rotfylling av tenner.

Assessment

Behandleren må først vurdere området, lokalisere og måle rot og bestemme riktig prosedyre og verktøy. Digitale x-stråler kan anvendes, i tillegg til en Apex Locator, en sonar sonde som brukes til å lokalisere spissen av roten og gir 32 ganger forstørrelse av området. Behandleren kan også bruke sløv endodontiske Explorers å finne kanalen åpning og utforske rotfylling.

Anestesi

Endodontist vil nummen området som skal bearbeides for å redusere ubehag. Han vil først bruke en aktuell bedøvelse deretter injisere lokalbedøvelse via nål og sprøyte, som typisk inneholder lidokain som varer mellom 1-1 / 2 til 2 timer.

Tilgang Hole

En tilgangshullet vil da bli boret inn i tannen ved hjelp av et Gates-Glidden Drill, en lang flamme-formet dental drill spesielt designet for å forstørre rotfylling. Øvelsene er tilgjengelige i forskjellige størrelser avhengig av hullet som bores.

Rengjøring Out Canal

Behandleren vil da fjerne masse morkne nerve, bakterier og annen relatert rusk fra rotfylling. Arbeidet er påbegynt med en Broach, en tynn, fleksibel, vanligvis konisk eller spiss gjenstand. Stifter kan være unders eller kan til å begynne med brodden fjerning av papirmasse. Pigg Broach har en rekke spisse piggete anslag som kurven bakover. En konisk og spisse rotfylling Reamer kan deretter brukes til å forstørre kanalen og fjerne gamle fyllinger. Behandleren vil deretter fortsette med filer av progressivt økende diameter. K-type filer er konisk og pekte med stram spiral skjær ordnet slik at skjære skjer på enten en skyve eller trekke hjerneslag. De brukes til å forstørre rotfylling av en roterende kutte eller slipende handling. H-typer eller Hedstroms er utformet slik at skjæring oppstår bare på trekkslag. De brukes også til å forstørre rotfylling, selv om deres blader kuttet raskere enn K-typer.

Vanning og Tetting

En Luer lock-type sprøyte med en butt nål brukes til å vanne kanalen med en natriumhypokloritt løsning som desinfiserer kanalen og ødelegger eventuelle bakterier før forsegling. En guttaperka Heat Gun er ansatt for å forsegle kanalen med guttaperka, en latex fugemasse som blir fleksible og formbare når de varmes opp. Behandleren kan bruke en Endodontic kondensator, som hjelper forme guttaperka og pakk den inn i kanalen for å sikre en fullstendig forsegling.