Digidexo.com

Menstruasjons Anfall Symptomer

Menstruasjons beslag forekommer hos kvinner med epilepsi i forhold til deres menstruasjonssyklus. Tendensen til å ha flere anfall på visse tider av måneden er knyttet til hormonene østrogen og progesteron. Den raske endringen i hormonnivået kan hjelpe utløse anfall. Østrogen fremmer anfall mens progesteron hemmer dem. Enkle eller komplekse partielle anfall eller generaliserte anfall som påvirker hele hjernen kan forekomme.

Årsaker

D. Reddy og kolleger har knyttet forekomsten av menstruasjons anfall til den plutselige fall i progesteron nivå som oppstår på visse tider av menstruasjonssyklusen. Dette hormonet har anti-krampaktige egenskaper og den plutselige endringen kan utløse anfall. Vanligvis beslagene er milde, partielle anfall, men noen kvinner har opplevd mer alvorlige anfall og tap av bevissthet.

Generaliserte anfall

Generaliserte anfall påvirke hele hjernen og er inndelt i fire hovedtyper: fravær, atoniske, myoklone og tonisk kloniske. Absenser er et bortfall av bevissthet som begynner og slutter brått. De er noen ganger ledsaget av rykninger øyelokkene eller ansiktsmusklene og varer vanligvis bare noen få sekunder. Atonic anfall resultere i et tap av muskeltonus forårsaker en plutselig kollaps av kroppen eller deler av kroppen, for eksempel hodet eller overkroppen. Myoklone anfall kjennetegnes av plutselige jerky bevegelser forårsaket av korte muskelsammentrekninger. De oppstår vanligvis på begge sider av kroppen på samme tid. Toniske kloniske anfall er den mest kjente, som begynner med kollaps og stivne av lemmer fulgt av krampetrekninger eller rykninger i muskler.

Enkle partielle anfall

Enkle partielle anfall påvirker en liten del av hjernen, og symptomene varierer sterkt fra person til person. De begynner vanligvis brått, og ikke vare veldig lenge. Enkle partielle anfall kan skje mens han sov eller var våken, og de har forskjellige symptomer avhengig av tilstand av bevissthet. Hvis våken, folk er bevisste og kan oppleve ukontrollerte bevegelser, følelser, opplevelser eller følelser. Hvis sover de kan synes å være fullt bevisst, har unormal eller uberegnelig adferd og kan ikke være sammenhengende. Arrangementet er vanligvis husket i detalj hvis det skjer mens våken, eller det kan bli husket som en drøm hvis det skjer under søvn.

Komplekse partielle anfall

Komplekse partielle anfall påvirker en side av hjernen, og vanligvis innebære tap av bevissthet og manglende evne til å svare på ytre stimuli. Anfallet starter vanligvis med en blank stirre og disassociation fra omgivelsene. Personen kan bevege seg rundt og gjøre uorganiserte, repetitive bevegelser eller lyder. Personen vil ikke huske hva som skjedde under anfallet.

Behandling

Behandlingen fokuserer for tiden på den spesifikke type anfall som oppstår. Det forskes på muligheten for visse typer hormonbehandling. Som i 2009, er kliniske studier som utføres på ganaxolone. Denne syntetiske analoge ligner anti-krampaktige egenskaper av allopregnanolon, en metabolitt av progesteron som er medvirkende til å hemme anfall.