Digidexo.com

Er DCA (dikloracetat) en kur for kreft?

I 2007 kanadiske forskere publiserte foreløpige data om effektene et stoff som heter dikloracetat (DCA) i behandling av kreft. Selv om denne informasjonen var opprinnelig veldig lovende, har lite offisielle gjort framgang i å bestemme hvilken rolle DCA kunne ha i bekjempelsen potensielt terminal kreftformer, som kreft i hjernen (glioblastoma multiforme), brystkreft og lungekreft, fordi det er nesten ingen midler tilgjengelig for klinisk forskning i USA. Når det er sagt, DCA er kommersielt tilgjengelig og kan brukes med hell i kreft behandlingsprotokoller, men det skal alltid brukes under omsorg av en lege.

Fakta

DCA er en kjemisk forbindelse som er analog med den vanlige husholdning produkt eddiksyre (eddik). Ifølge FDA, det har blitt godkjent i USA for å behandle en genetisk gastrointestinal sykdom som kalles melkesyreacidose. DCA behandler denne sykdom ved å inhibere sukker fra å bli metabolisert i mitokondriene av celler, i henhold til en papir utgitt av University of Florida. På lignende måte ble DCA forventet å bekjempe kreftceller, som krever glukose for å produsere energi.

Funksjon

Dr. Evangelos Michelakis ved University of Alberta, en kanadisk universitet, gjennomført en studie basert på ideen om at DCA kan være i stand til å "reparere" mitokondriene av kreftceller (der glukose omdannes til energi gjennom en prosess som kalles glycolosis), og forårsake apoptose, eller "programmert celledød" - noe som skjer med normale celler regelmessig, men ikke kreftceller. Hans foreløpige undersøkelser, som ble publisert i 2007, viste at DCA var i stand til å forårsake flere typer kreftsvulster å krympe. Siden den gang har ytterligere forskning er gjort i andre land, spesielt Canada; Men som i august 2009, finansielle begrensninger hindrer DCA fra å bli en mainstream alternativet for kreftbehandling i USA.

Begrensninger

Fordi det har vært FDA-godkjent for å behandle laktacidose i over 30 år, kan DCA ikke bli patentert av et farmasøytisk selskap i USA. Videre krever FDA narkotika-godkjenningsprosess store mengder penger, og uten en patenterbar produktet, trenger farmasøytiske selskaper ikke stå å tjene noen penger ved å investere i kliniske studier. Av denne grunn, er det lite eller ingen forskning blir gjort med DCA som en levedyktig kreftbehandling i USA.

Advarsel

DCA er tilgjengelig for kjøp i andre land, inkludert Canada; men det kan være vanskelig å finne en lege som er villig til å foreskrive dette stoffet eller overvåke bruken. Likevel er det svært viktig at dette stoffet tas under oppsyn av lege. For det første må det fremstilles på riktig måte. Industriell styrke DCA er en meget sterk syre, og bør aldri gis i ren form. Det må bufret med natrium (dette er ofte tilgjengelig for kjøp som natrium dikloracetat). Også, selv om DCA er relativt lav i toksisitet, er det viktig å overvåke pasientens leverenzymer og blodprøver, for å unngå komplikasjoner.

Potensial

Til tross for flere tiår med forskning av utallige institusjoner over hele verden, de fleste kreftformer fortsette å være fundamentalt uhelbredelig, og behandlinger tilgjengelig for de fleste av dem er ofte svært giftig. Mens chemotherapies kan forlenge livet hos kreftpasienter, har de også den ødeleggende bivirkning av å redusere livskvaliteten i mange av disse personene. DCA har imidlertid den betydelige fordelen av å være svært tålelig for de fleste pasienter. Når det er utarbeidet og administrert riktig, dets bivirkninger inkluderer nesten ingen av de som er forbundet med kjemoterapi og stråling. Hvis den er til slutt vist seg å være effektiv ved bekjempelse av kreft, vil det være en revolusjonerende stoff som vil bevare og forlenge livskvaliteten til pasientene.