Digidexo.com

Om Donerer kroppen din til Science

Om Donerer kroppen din til Science


Hele kroppen donasjon er noen ganger brukt som et alternativ til en begravelse. Det er langt rimeligere enn den typiske amerikanske begravelsen, som ofte koster så mye som $ 10.000. Ofte folk som ønsker kremasjon vil velge å ville kroppen sin til vitenskapen i stedet, siden kremasjon er fortsatt utføres når kroppen har blitt brukt og de kremerte rester er generelt returnert til familien.

Fakta

Organer doneres til vitenskapen må oppfylle visse kriterier. Generelt må de være fri for alvorlige infeksjonssykdommer som HIV, tuberkulose, syfilis og Creutzfeldt-Jakobs sykdom. De må også være i relativt god stand. Donor må ikke ha vært ekstremt overvektig eller undervektig; kroppen må ikke deles; og legemet må ikke være så alvorlig skadet at den ikke kan brukes. I tillegg, hvis det er mistanke om lureri om dødsårsaken, kroppen kan ikke bli donert til vitenskapen, fordi det kan være nødvendig i en kriminell etterforskning.

Misforståelse

Selv om noen mennesker tror at du kan få betalt for å donere kroppen din til vitenskapen, dette er ikke sant. Faktisk er det vanligvis avgifter knyttet til prosessen. Godset eller familien til den avdøde må betale for behandling papirene knyttet til dødsattest og for frakt hvis de kremerte rester er å bli returnert. Disse avgiftene vanligvis totalt rundt $ 100, betydelig mindre enn en begravelse eller kremasjon. I noen tilfeller er gebyrer for transport av kroppen i tillegg; de totale kostnadene kan da overstige prisen på kremasjon utført av et begravelsesbyrå.

Funksjon

Organer som er donert til vitenskapen brukes til en rekke verdige formål. Det er en alvorlig mangel på donerte organer, noe som skaper problemer når de driver anatomi klasser i medisinske skoler. I dag må de fleste anatomi studenter dele et kadaver med fire eller flere andre elever. Dette begrenser mengden av hands-on trening hver student mottar. Donerte organer er også brukes til medisinsk forskning, utvikling av nye kirurgiske teknikker, trening spesialist leger og i auto kollisjonstester.

Fordeler

Donere kroppen din til vitenskapen hjelper utdanne nye og erfarne leger likt og bidrar til medisinsk forskning. Indirekte, hele kroppen donasjoner redde mange liv og bidra til å forbedre kvaliteten på medisinsk behandling, spesielt i kirurgisk felt. I tillegg er mange mennesker velger å ville kroppen sin til vitenskapen for å redusere følelsesmessig og økonomisk stress til overlevende; planlegging og betale for en begravelse er ikke nødvendig hvis kroppen din er akseptert.

Betydning

Folk som vurderer hele kroppen donasjon er noen ganger usikker på konsekvensene av sine valg. En vanlig bekymring er om organer kan også bli donert, og dermed redde liv direkte. Dette er vanligvis, men ikke alltid mulig; hvorvidt det er tillatt avhenger av om organisasjonen kroppen vil bli donert til er i stand til å bruke den etter organer er fjernet. Religiøse implikasjoner er en bekymring for noen. Imidlertid er donasjon av vev og organer ikke bare akseptabelt, men høyt ansett, i de fleste store religioner. Dette inkluderer jødedom, hinduisme, buddhisme, islam og de fleste kristne kirkesamfunn.