Digidexo.com

Sunn dietter for vektløftere

Folk løfte vekter for å få muskelmasse og forbedre sin fysikk. For å oppnå dette målet, må de også opprettholde en sunn diett. Vekttrening setter ekstra krav på kroppen. De som jobber med vekter trenger mer protein og kalorier for vekst. Kalorier må bestå av ernæringsmessige matvarer som kjøtt, korn, grønnsaker, frukt, melk og visse fettstoffer. Timing måltider og spise visse matvarer er også viktig for maksimal muskelvekst.

Betraktninger

En sunn diett er viktig for vektløftere, men så er å opprettholde et godt fungerende fordøyelseskanalen. Siden vektløftere krever mer protein og mat, basert på rene fysiske krav, bør de vurdere å spise flere måltider. Det er mye friskere å konsumere større mengder mat i løpet av fem måltider versus tre. På den måten vil kroppen være i stand til bedre å fordøye maten og bruke den mer effektivt.

Typer Protein Foods

Vektløfter bør spise mye proteinrik mat. De som er høy i protein inkluderer biff, kalkun, kylling, fisk, tunfisk og vilt. Fisk har omega-3, som er en essensiell fettsyre som bidrar til å støtte leddene. En person kan også få protein fra bønner, nøtter som mandler, ost og melk. Muskler krever essensielle aminosyrer, som finnes i de fleste av disse matvarer. Ifølge Dr. Peter Lemon i en artikkel fra Bodybuilding.com, "RDA for de som er engasjert i styrketrening bør være ca 1,7-til-1,8 gram protein per kilo kroppsvekt per dag." Dette er nesten det dobbelte av RDA (0,8-til-1,0) for de som ikke løfter vekter.

Typer grønnsaker og frukt

Vektløftere trenger å spise rikelig med frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker har høye nivåer av vitaminer og mineraler. Disse matvarer å opprettholde friske celler i kroppen, inkludert muskelceller. Antioksidanter (dvs. vitamin A og C) i grønnsaker og frukt er også kjent for å ha anti-inflammatorisk egenskaper, som kan bidra til å støtte vekten-løfterens ledd. Disse matvarene har også fordøyelsesenzymer som kan hjelpe vektløfter å bedre fordøye maten hans. Det er mange grønnsaker og frukt i å velge mellom, blant annet agurker, gulrøtter, tomater, spinat, erter, selleri, reddiker, brokkoli, ananas, pærer, bananer og meloner.

Typer Grains

Mange av en vekt-løfterens kalorier vil komme fra korn. Korn som hvete, ris, havre og mais er en kilde til energi for folk som jobber ute. De inneholder også løselig fiber, som er kjent for å redusere risikoen for hjertesykdom og visse krefttyper. En annen viktig grunn til å spise korn er så man unngår å spise mer fet mat eller snacks. Nybegynner vektløftere vil merke en økning i deres appetitt etter påbegynt sin trening diett. Innveiing løftere målet bør være å legge muskelmasse, ikke fett.

Fordeler

En kombinasjon av en vektløfting rutine, riktig kosthold og kardiovaskulær trening kan hjelpe en person å leve en sunn livsstil. Matvarer som melk, som inneholder kalsium, bygger sterke bein som gjør vektløfting. Dette kan hjelpe en person å forhindre visse sykdommer som osteoporose senere i livet.