Digidexo.com

Hvorfor vi får Migrene Do?

Hva er en migrene?

Visse definerende karakteristika skille migrene fra andre typer hodepine. Migrene er kjennetegnet ved intense, bankende smerte, vanligvis begrenset til en side av hodet. Utbruddet av hodepine kan bli innledet av auraer, som inkluderer synsforstyrrelser som blinkende lys eller flekker, en metallisk smak i munnen eller nummenhet eller prikking i hender eller ansikt. Den ødeleggende hodepine er ledsaget av følsomhet for lys eller lyd, kvalme og oppkast. Smerten, hvis venstre ubehandlet, varer fra fire til 72 timer.

Den migrene Process

Smerten av migrene resultater fra en kompleks prosess som involverer neurochemicals og karsystemet. Prosessen begynner når en utløser som forårsaker arterier i hjernen for å innsnevre. Den innsnevring reduserer strømmen av oksygenert blod til hjernen, forårsaker synsforstyrrelser og nummenhet i migrene aura. I tillegg blodplater klumper seg og slipper serotonin, et kjemikalie som ytterligere constricts arteriene. Andre arterier i hjernen utvider seg for å kompensere for den reduserte oksygenstrømmen. De utvidede blodårer trykk mot nabo nerver og utløse produksjon av neurochemicals som forårsaker smerte, øke hevelse og betennelse, og øke følsomhet for smerte. Resultatet er den intens, bankende smerte av et migreneanfall.

Utløser migrene

Triggere som settes i bevegelse av migrene prosessen er forskjellig for hver migrene lidende. Vanlige triggere inkluderer høy stressnivå, mangel på søvn, hormonsvingninger, visse matvarer (inkludert vin, alderen oster, sjokolade, bearbeidet mat og tilsetningsstoffer som nitrater eller mononatriumglutamat), hoppe over måltider, allergi eller vær eller høyde endringer. Koffein fungerer som en migrene trigger for noen mennesker, men for andre koffein hjelpemidler smertelindring. Holde en journal av dine aktiviteter før hvert migreneanfall - inkludert måltider, humør og søvnmønster - vil bidra til å identifisere dine egne personlige utløser migrene. Unngå triggere, når det er mulig, vil redusere forekomsten av migrene.