Digidexo.com

Slik behandler Cancer Pain

Kreft kan forårsake betydelig smerte, og det har mange årsaker. Hvis tumorer fremdeles er tilstede, kan massene forårsake smerte ved å trykke på en nerve eller vev forårsaker betennelse. Hvis du har hatt kirurgi eller kjemoterapi, kan det være nerveskader forårsaker smerte. Stresset av kjemoterapi alene også kan føre til rest smerte.

Bruksanvisning

Hvordan håndtere kreftsmerter

•  Lær deg å gjenkjenne din smerte. For å finne den beste behandling for å redusere smerte, må du forklare for legen din hva smerte er. Dette kan inkludere alvorlighetsgraden, som vanligvis er målt på en skala fra 1 til 10 der 10 er den verste smerten du noensinne har opplevd. Du må beskrive sted, tid på dagen det skjer, varigheten og kvaliteten på smerte, slik som en skarp, stikkende eller en kjedelig verke.

Ta en mild smertestillende. Dette kan omfatte over thecounter medisiner, for eksempel paracetamol eller betennelsesdempende medikamenter, for eksempel Tylenol, aspirin eller Aleve. Dette skal benyttes for mild smerte, så medisinen kan bare lindre symptomene for en kort tidsperiode.

Ta en sterkere smertestillende medikamenter som krever resept fra lege. Det finnes mange alternativer. For moderate smerter, prøv medisiner med kodein, som for eksempel Tylenol med kodein. For sterke smerter, ta morfin, oksykodon eller dilaudid. Disse kan være tunge doser og kan komme med risiko når tatt på en jevnlig basis.

Ta et muskelavslappende middel som du kan ha oppstått muskelkramper fra kreften. Disse medikamentene kan inkludere Flexeril eller Ativan.

Få en massasje. Massasje terapi kan gi midlertidig lindring og la musklene til å slappe av.

Prøv isposer eller et varmt bad. Disse kan bistå med muskelavslapning og reduksjon av hevelse, alle brakt videre av kreft eller kjemoterapi.

Prøv en TENS Unit. En transkutan elektrisk nerve stimulator kan være foreskrevet av legen din. Det er en maskin som du kan bruke hjemme. Du plasserer elektroder på kroppen din nær smerten og den leverer milde elektriske støt som stimulerer nervene og blokkerer smerte. Spør legen din om hvorvidt dette er riktig for din tilstand.

Tips og advarsler

  • Du bør alltid oppsøke lege når du arbeider med smerter og medisiner. Følg alle instruksjoner, som noen kan kreve kroppen til å opprettholde et konsistent nivå av medisinen for maksimal effekt.
  • Hvis du har en alvorlig smerte med en umiddelbar og plutselig innsettende, bør du kontakte din lege, onkolog eller legevakten umiddelbart.