Digidexo.com

Hva er Inkubasjonstiden for influensa?

Hva er Inkubasjonstiden for influensa?


Influensa, også kjent som influensa, er en svært smittsom luftveissykdom. Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), hvert år mellom 5 og 20 prosent av folk i USA får influensa. Mer 200.000 er innlagt på sykehus på grunn av influensarelaterte komplikasjoner og nesten 36 000 dør av årsaker knyttet til viruset.

Inkubasjonstiden

Inkubasjonstiden av influensa er 24 til 36 timer. CDC eksperter sier folk flest kan begynne å smitte andre en dag før noen symptomer på viruset begynner å vise. De kan også smitte andre alt fra fem til syv dager etter at tegn vises.

Symptomer

Tegn på influensa inkluderer høy feber, hodepine, ekstrem trøtthet, sår hals, hoste, verkende og rennende eller tett nese.

Årsak

I de fleste tilfeller er influensa spres av en smittet person hoster eller nyser i nærheten av noen andre. Viruset kan også spres hvis noen berører nesen eller munnen etter kommer i kontakt med influensavirus.

Flu Vaccine

Influensa vaksine reduserer risikoen for å fange influensa. Det er to måter er det administreres: 1) en injeksjon, som inneholder de døde virus; eller 2) en nesespray, som inneholder levende virus i en svekket form.

Flu Season

CDC sier influensasesongen kan starte så tidlig som i oktober, men vanligvis topper i løpet av februar.