Digidexo.com

Hvordan kan jeg få foreldrene mine til å slutte å røyke?

Hvordan kan jeg få foreldrene mine til å slutte å røyke?


Røyke sigaretter har blitt en helse epidemi, med nesten 46 millioner mennesker deltar i denne vanen. Hvis foreldrene dine røyker, du utvilsomt ønsker å få dem til å slutte å røyke og inhalasjon av farlige nikotindamp. Selv om du ikke kan tvinge noen til å slutte å røyke, selv foreldrene dine, det finnes måter å støtte, oppmuntre og hjelpe de som prøver å bryte vanen.

Oppmuntre

Tilby oppmuntring når foreldrene dine bestemmer seg for å slutte på egenhånd. Hvis de nevner som ønsker å slutte å røyke, gi dem oppmuntrende, håpefulle ord for å hjelpe dem å begynne den vanskelige prosessen med å slutte. Tilby å gjøre forskning om effektive slutte metoder, og gå med dem til legen for å diskutere alternativer og alternativer.

Låne øre

Avhengighet er en farlig ting på grunn av hvor vanskelig det er å gi opp. Hvis dine foreldre har bestemt seg for å slutte å røyke, låne øret til dem når de trenger deg til. Hvis de er å holde sine frustrasjoner privat, gjøre det kjent for dem at du alltid er der for å lytte til dem uansett hva de har å si. Lytte uten dommer, som tilbyr noe annet enn kjærlighet og støtte.

Tilby din hjelp

Tilby å hjelpe foreldrene dine når de bestemmer seg for å slutte å røyke. Dette kan inkludere chopping opp grønnsaker for dem å tygge på for å bidra til å bryte en vane, eller finne alternativer til å røyke sigaretter. Du kan også hjelpe til i huset ved å holde tritt med dine egne gjøremål, og tilbyr seg å gjøre noen husarbeid og rengjøring du normalt ikke ville gjøre.

Unngå Kritikk

Prøv å unngå å være altfor kritisk, harde eller griner. Fortelle dem hvor ille røyking påvirker deres helse er overflødig. De vet farene ved røyking allerede. I stedet tilbyr din støtte og oppmuntring hvis de skli opp under deres utvinning. La dem vite feil skje, og du vet at de kan gjøre dette.

Belønne deres innsats

Når foreldrene dine passere milepæler, som å gå en måned uten å røyke, belønne dette arbeidet. Tilby å vaske bilen sin, gjøre dem et gratulasjonskort eller løpe ærend for dem.

Hjelpe dem å unngå Temptation

En av de vanskeligste delene om å gi opp en avhengighet er fristelsene de kanskje kommet over underveis. Disse inkluderer mennesker og steder som induserer en vane å røyke. For eksempel, hvis du har en familiefest med kjente røykere, be dem om å røyke ute eller muligens ikke røyke mens de er på festen. La dem vite ærlig at foreldrene dine er å slutte å røyke, og hvor mye det ville hjelpe å ikke være rundt den. Hvis de ønsker å gå ut å spise, be om et bord langt borte fra utsiden røykeområde.