Digidexo.com

Insulin Resistance Vs. Insulin Sensitivity Definition

Deponering av glukose fra sirkulasjon i skjelettmuskulatur er utført av insulin.

Insulin Operation

Insulin festes til en reseptor på overflaten av muskelvev og driver en kompleks endring i det indre kammeret av vev som gjør det mulig å legge inn glukose.

Insulinfølsomhet

Tissue respons på insulin, som betyr hvor vellykket reseptoren virker å tillate glukose clearance, kalles insulinfølsomhet. I tilfelle av optimal insulinfølsomhet etter et måltid med høyt sukkerinnhold, stiger kraftig insulin, glukose hurtig skyve inn i vev, forsvinner deretter. I tilfelle av dårlig insulinfølsomhet, er imidlertid insulin største høyde opprettholdes på grunn av en manglende evne til å tvinge glukose i muskelvev.

Konsekvenser

Dårlig reseptor følsomhet indikerer en feil i kommunikasjonen mellom insulin og den interne cellulære maskineri. Låst ut av musklene, forblir glukose forhøyet i omløp. Fordi glukose er fortsatt høy, må bukspyttkjertelen produsere ekstra insulin eller insulin må injiseres for å fullføre sirkulasjons glukose disposisjon.

Insulinresistens

Unormalt lav insulinfølsomhet kalles insulinresistens. I dette tilfellet, vev motstå effekten av insulin på en regelmessig basis, deaktivering arbeidet med å fjerne glukose fra blodsirkulasjonen og til slutt krever medisinsk intervensjon.

Disease Risk

Insulinresistens oppstår også på leveren og fettvev. Når disse vev ikke riktig svare på insulin, er glukose og fett sluppet i sirkulasjon. Vedvarende heving av sirkulasjons glukose og triglyserider fører til hjerte- og karsykdommer og fedme.