Digidexo.com

Symptomer på overgangsalder

Symptomer på overgangsalder


Menopause er den tiden i en kvinnes liv når menstruasjonen stopper og evnen til å unnfange ender. Produksjonen av hormoner bremser ned forårsaker irriterende symptomene for den aldrende kvinnen. Hetetokter er en av disse symptomene. Ifølge WebMD, vil 75 til 85 prosent av kvinnene opplever hetetokter som de kommer inn overgangsalder. Hetetokter kan vare fem år eller mer forårsaker en kvinnes kropp termostat å variere betydelig. Sammen med hetetokter er søvnforstyrrelser, vektøkning, tørr skjede, humørsvingninger, tørr hud og hår tynning for å nevne noen. Hver kvinne er forskjellig, men alle vil oppleve noen endringer i kroppen.

Identifikasjon

Menopause er slutten av menstruasjon og evnen til å bli gravid. Det er en naturlig prosess som skjer ett år etter siste menstruasjon, som er omtrent alder 51. frem til overgangsalderen, vil eggstokkene tregere gjør to hormoner, østrogen og progesteron. Denne endringen vanligvis begynner rundt 45 år.

Effekter

Det vanligste symptomet på overgangsalder er hetetokter. Dette er når kroppen plutselig føles varmen sprer seg over hele den øvre delen. Hetetokter vil føre til svetting og deretter frossenhet. Kvinner kan føle en trang til å ta av en genser eller åpne et vindu, og da føler et behov for å sette genseren tilbake på. Noen kvinner vil bare føle nattesvette. De vil våkne til å finne seg gjennomvåt av svette. Andre vil føle hetetokter i løpet av dagen.
Søvnforstyrrelse er en annen vanlig symptom på overgangsalder. Det kan begynne fem til syv år før overgangsalderen med avbrutt søvn. Du kan våkne en eller to ganger eller kontinuerlig gjennom hele natten.

Vaginal tørrhet er forårsaket av tynning i slimhinne. Dette kan gjøre samleie ubehagelig.
Når du nærmer deg overgangsalderen, vil menstruasjonen blir uregelmessig. Syklusen kan forkorte eller forlenge. De kan være tyngre eller lettere. Dette begynner vanligvis i midten av førtiårene.

Betraktninger

Foruten hetetokter, nattesvette, søvnforstyrrelse, vaginal tørrhet og uregelmessige perioder, kvinner opplever mindre subtile endringer som begynner før overgangsalderen. Du kan legge merke til mer hår i børsten. Fordi hårsekkene trenger østrogen, er det vanlig å oppleve tynt hår. Østrogen svingninger kan føre til en overveldende følelse av tretthet. Det kan komme plutselig får deg til å lure på hva som gjør deg så sliten. Hukommelsestap og konsentrasjonsvansker kan forekomme. Du kan glemme en avtale eller navnet på en film, person, eller tittelen på en bok. Kroppens stoffskifte begynner å avta, slik at vektøkning kan forekomme. Frustrasjon kan skje når vekten ikke går av så lett som det gjorde i tjueårene eller trettiårene.

Alle disse symptomene kan manifestere seg til større problemer for de som ikke er villige til å akseptere aldringsprosessen.

Forebygging / løsning

Overgangsalderen kan ikke stoppes, men symptomene kan lindres. Noen mennesker velger hormonbehandling mens andre velger tilnærminger som er mer naturlig. HRT eller østrogenbehandling brukes til å erstatte hormoner i kvinnens kropp. Det vil lindre symptomene på overgangsalder og beskytte kroppen mot osteoporose, et tap av bentetthet vanlig hos postmenopausale kvinner. HRT kommer med risiko og er ikke et godt valg for alle kvinner. Beslutningen om å ta HRT er mellom legen og pasienten.
Naturlig rettsmidler inkluderer soyaprodukter i kostholdet for hetetokter, tar Johannesurt for depresjon og humørsvingninger, og Black Cohash for nattesvette. Andre produkter inkluderer Evening Primrose og Ginseng. Leger anbefaler også trening til hjelpe hetetokter selv om pasienten tar HRT.

Advarsel

Menopause kan føre til dyp depresjon hos noen kvinner og ekstreme humørsvingninger. Stresset av kroppen endringer, manglende evne til å tenke, og en historie med affektive lidelser kan påvirke en kvinnes mentale tilstand. Behandlinger for alvorlig depresjon og humørsvingninger kan inkludere HRT, antidepressiva og rådgivning.