Digidexo.com

Kognitiv atferdsterapi behandling Planer for Major Depression

Kognitiv atferdsterapi er en rådgivning teknikk, som fokuserer på symptomer og atferd av psykisk sykdom versus de underliggende årsakene. Kognitiv atferdsterapi er ofte brukt for behandling av alvorlig depresjon, med en 75-prosent pasienten forbedring rate, ifølge University of Michigan Depresjon Center. Terapeuter fokuserer på å eliminere negative tanker, oppmuntre positive aktiviteter og hjelpe pasienter belønne seg selv for positive handlinger.

Eliminere Automatiske negative tanker

Et viktig aspekt ved depresjon er eksistensen av automatiske negative tanker, eller maur. Disse tankene komme automatisk under visse situasjoner og er vanligvis vedvarende. For eksempel, hvis en depresjon lidende hører om et familiemedlem blir syk, kan han eller hun automatisk tenker at familiemedlemmet vil dø.

Kognitiv atferdsterapi gir pasienter kompetanse til å systematisk eliminere disse tankene. En terapeut kan først utforske selve tanken med pasienten. Han ville da ta opp de følelsene som kom med tanken og kanskje noen atferd knyttet til den. Da terapeuten ville prøve å knytte realistiske, positive tanker med handlingen eller trigger. I eksempelet ovenfor, vil pasienten bli oppfordret til å fokusere på hvordan familiemedlem har alltid spratt tilbake fra sykdom, så vel som på noen positive behandlinger som ville hjelpe familiemedlemmet bli frisk.

Deltagelse i positive aktiviteter

Deprimerte mennesker har en tendens til å trekke seg ut av positive aktiviteter. De kan isolere seg fra disse aktiviteter for et antall grunner. For noen pasienter kan det være for komfortabel bor i deres isolasjon, til tross for de negative symptomer og økt risiko for selvmord. Terapeuter noen ganger fore lekser som oppfordrer humørfremmende aktiviteter. For eksempel er oppgaven kjent å fremstille "bra" hormoner. Terapeuter kan tildele en pasient å rangere deres generelle stemningen før trening på en skala fra én til 10 år Pasienten vil da ta en 30-minutters spasertur, og vurdere stemningen ved retur. Over tid, trening aktiviteter en terapeut redere kan bli litt mer utfordrende og enda mer sosialt, for eksempel en aerobictime.

Ved hjelp av positiv forsterkning

Positiv forsterkning er en annen teknikk som bidrar til å forbedre en deprimert persons humør. Terapeuten og pasienten ville skape en hjemmeplan som setter opp miniatyr mål; ved å nå dem, kan pasienten belønne seg selv med en godbit for eksempel nye klær eller andre gaver. Ved å bruke eksempelet ovenfra, kan en klient behandle seg selv til en iskrem utflukt hvis han fullførte alle turer han ble tildelt i løpet av en to-ukers periode.