Digidexo.com

Viktigheten av glukose

Viktigheten av glukose


Finnes i både planter og dyr, er glukose den mest tallrike karbohydrater, og mer spesifikt, monosakkarid (enkel sukker). Glukose er også en del av mange disakkarider og polysakkarider. Sukrose er en blanding av glukose og fruktose, laktose er en blanding av glukose og galaktose, maltose og er dannet av to glukosemolekyler. Stivelse, fiber og glykogen (polysakkarider) er alle laget med glukose i tillegg. Ifølge NutritionData.com, ekstreme stiger og faller i blodsukker kan føre til energi høyder og dråper.

Funksjon

Glukose er en grunnleggende energikilde for mange av kroppens operasjoner. Den brukes for de fleste kroppsprosesser, inkludert cellulær respirasjon, fordøyelsen og produksjon av ATP. Blodsukker er viktig fordi det er lett benyttes av legemet, uten å behøve å bli brutt ned eller hentes fra et annet område av kroppen. Den normale blodsukkernivå for voksne er 70-140 mg. Når nivåene er under 70 mg, kan du føle deg ør og hvis nivået synker under 20 mg, kan du besvimer.

Kilder

Å være den mest tallrike monosakkarid, er glukose finnes i mange kilder, både planter og dyr. Frukt og grønnsaker har høye nivåer av glukose, som gjør mange korn. Karbohydrater har mest glukose. Ifølge NutritionData.com, er matvarer med det høyeste nivået av glukose tørkede aprikoser, hermetisk ananas, tranebær juice, dadler, catsup, honning, granateple juice og druejuice. Pickles, søte løk, kål, vill ris, mais måltid, og eggnudler har også høye nivåer av glukose.

Hypoglykemi

Ifølge American Diabetes Association, er hypoglykemi tilstanden unormalt lavt blodsukker. Symptomer inkluderer sult, anspenthet, svetting, kalde hender / føtter, hodepine, magekramper, blek hud og tretthet. Hypoglykemi kan være forårsaket av faste, pankreatiske tumorer og leversykdom, så vel som andre sykdommer. I noen pasienter som hypoglykemiske, kroppen produserer et høyt nivå av insulin som stadig tar opp glukose fra blodet. Behandling for det er ketogen diett, noe som er lite karbohydrater og høy i proteiner og fett.

Hyperglykemi

Ifølge American Diabetes Association, er hyperglykemi tilstanden av unormalt høye nivåer av blodglukose. Dette kan forekomme når kroppen ikke har nok insulin for tilstrekkelig glukoseopptak. Symptomer på hyperglykemi er høye nivåer av sukker i urinen og et behov for hyppig vannlating. Dette kan føre til at du bli tørstere. Hvis hyperglykemi oppstår ofte og er ikke tatt vare på, kan det føre til en diabetiker koma. Behandling for hyperglykemi er trening og redusere matinntaket.

Betraktninger

Personer som er laktoseintolerante ikke har nok av laktase enzym for å bryte ned laktose, eller ikke har noen i det hele tatt. Fordi disakkarider trenger å bli brutt ned for stoffskiftet, kan laktose ikke bli fordøyd i disse individene.

Hvis du opplever drastiske endringer i blodsukkernivået, kan du bruke glykemisk indeks for å finne mat som ikke påvirker blodsukkernivået så mye.