Digidexo.com

Gode ​​kilder til protein

Protein er et viktig element i å opprettholde et sunt kosthold og å holde kroppen i god form. The Centers for Disease Control sier at det anbefalte daglige mengden protein for 56 gram for voksne menn og 46 gram for voksne kvinner. De fleste voksne som spiser en rekke matvarer vil opprettholde en tilfredsstillende mengde protein i sine dietter.

Animalske kilder

Proteiner fra dyr anses å være høy kvalitet på proteiner, som betyr at de har alle de essensielle aminosyrene kroppen din trenger. Kjøtt, fisk og fjærfe er alle gode kilder til animalsk protein. En middels stor kyllingbryst har omtrent 30 gram protein, og 3 gram kjøtt inneholder omtrent 21 gram protein. Andre kilder til animalske proteiner inkluderer melk, ost, egg og yoghurt. Åtte gram av melk gir 8 gram protein, og 8 gram yoghurt vil gi deg 11 gram protein. Selv om meieriprodukter ikke er pakket med ganske så mye protein som kjøtt og fisk, vil disse matvarene kombinert med andre proteinrike matvarer sikre at du får den daglige anbefalte mengden av protein i kosten.

Ikke-animalske kilder

De fleste kilder til protein som ikke kommer fra dyr anses å være ufullstendig. Dette betyr at de mangler minst en av de essensielle aminosyrer gunstig for kroppen din. Hvis to eller flere matvarer er kombinert for å gi tilstrekkelig aminosyrer, blir de merkede komplementære proteiner. Egentlig, hvis du har en mat som mangler en bestemt aminosyre og en annen som er tilstrekkelig i at aminosyre og du kombinerer dem mat, de gjør en utfyllende proteinkilde. Gode ​​ikke-animalske kilder til protein er belgfrukter, bønner, soyabønner, nøtter, frø, ris, bygg og havregryn. Mange grønnsaker gir også mye protein som brokkoli, blomkål, kål, aubergine, poteter og salat.

Tilleggsinformasjon

De proteinkilder nevnt ovenfor er på ingen måte alle -nclusive. Det er mange matvarer i disse kategoriene som vil gi tilstrekkelige mengder protein i kosten. Det er viktig å lese mat etiketter for å sikre at du får tilstrekkelig protein hver dag.