Digidexo.com

Næringsinnhold for Black Beans

Svarte bønner er en populær legume siderett eller kjøtt erstatning. En enkel servering eller en kopp rå svarte bønner leverer en rekke næringsstoffer avgjørende for et godt balansert kosthold.

Rikelig Vitaminer

En servering av svarte bønner inneholder 861 mcg av folat, som er 215 prosent av det daglige behovet av dette viktige vitaminet. En enkel servering av svarte bønner også står for 116 prosent av det daglige tiamin kravet på 1,7 mcg.

Rikelig Minerals

En porsjon av sorte bønner gir 103 prosent av den daglige mangan kravet på 2,1 mcg, så vel som 83 prosent magnesium og 82 prosent av kalium og kobber.

Andre vitaminer

Sorte bønner inneholde en rekke andre vitaminer, herunder vitamin E, vitamin K, riboflavin, niacin, vitamin B6, pantotensyre og kolin.

Andre Minerals

Andre mineraler som finnes i svarte bønner inneholder kalsium, jern, fosfor, sink og selen.

Protein og aminosyrer

En enkel servering av svarte bønner tilsvarer 41,9 g protein, eller 84 prosent av en persons daglige behovet, noe som gjør bønnene en populær proteinkilde for vegetarianere. I tillegg, sorte bønner omfatter 18 aminosyrer med mange av disse verdifulle næringsstoffer som vises i konsentrasjon av 2,000 mcg eller høyere, slik som leucin, lysin, fenylalanin, valin, arginin, asparaginsyre og glutaminsyrer og serin.

Andre hensyn

Svarte bønner er lav i fett og natrium og kolesterol-fri. En enkel servering av svarte bønner gir 118 prosent av den daglige kostfiber kravet samt mer enn 500 mg av både omega-3 og omega-6 fettsyrer.