Digidexo.com

Medisinske egenskaper av felles matlaging urter

Medisinske egenskaper av felles matlaging urter


Mange dagligdagse matlaging urter som hvitløk, cayenne, timian og ingefær ikke bare legge smak til retter, men har også medisinske egenskaper.

Cayenne og Ginger

Cayenne, en krydret urt som vanligvis brukes i chili retter, har antibakterielle egenskaper som bekjemper infeksjoner. Ginger, en stikkende urt, motvirker kvalme og hjelpemidler i absorpsjon av mat.

Timian

Timian er svært høy i antioksidanter, som forsinke aldringsprosessen ved å bekjempe frie radikaler som kan forårsake en rekke skader i kroppen. Timian har også antiseptiske egenskaper.

Funksjoner

Mange urter inneholder viktige antioksidanter, vitaminer, mineraler og sporstoffer. Borage har vitamin C, kalium og selen; sikori har kalium og B-vitaminer; persille har vitamin A og C, kalsium, kobber, jern og kalium.

Fordeler

Å spise urter rå - for eksempel i en salat av løvetann blader, persille og brønnkarse - vil ha en høyere antioksidant effekt i motsetning til å legge dem under kokeprosessen.
Urter som fennikel, dill og peppermynte hjelpemiddel i fordøyelsen av mat og fungerer spesielt godt når stenket på bakt fisk.

Potensiell

Felles kjøkken urter er lett å vokse. Bare kjøpe startet planter som hvitløk gressløk, oregano, persille og timian, sette dem i potter i nærheten av et solfylt vindu, vann annenhver dag og se dem vokse. Ved behov, ta saks og kuttet av noen stykker.