Digidexo.com

Hva er de vertikale Indikatorer på kontaktene mine objektiver for?

Oppfinnelsen av toriske kontaktlinser har gjort kontakter tilgjengelig selv for pasienter med astigmatisme. Disse objektivene er utstyrt med en vertikal indikator for et par forskjellige grunner.

Problemer med kontakter og Astigmatisme

Historisk personer med astigmatisme fant det vanskelig, om ikke umulig, å bruke kontaktlinser. Dette problem har eksistert fordi rotasjonen av kontakt i øyet ville føre til uklart syn hver gang pasienten blinket.

Betydning for Optometrist

Den vertikale indikator er viktigst for optikeren som avgjør hvorvidt kontakten passer øyet. Dette er viktig, fordi en dårlig tilpasning tillater kontakten til å rotere inne i øyet, noe uklart syn.

Rolle i Eye eksamen

Under et øye eksamen, bruker optometrist et omfang til å projisere et slit av lys på øyet. Den vertikale indikator tillater legen å se at kontakten er riktig innrettet.

Betydning for bæreren

Disse indikatorene kan også være nyttig å kontakte wearers. Ved å plassere den vertikale indikator på toppen av kontakt før innsetting, kan pasienten unngå midlertidig sløret syn som er typisk når toriske linser er først satt inn.

Begrenset Necessity

Mens den vertikale indikator kan bidra til enkelte kontaktbrukere, er det ikke nødvendig å stole på dem for riktig kontakt bruk. Linsen vil rotere i riktig posisjon etter et minutt eller to.