Digidexo.com

Calcium Citrate og vekttap

Kalsium citrat er kalsiumsaltet fra sitronsyre. Det er et mineral som er tilstede i matvarer som er tilsatt og tilgjengelig i supplerende form. Det er lettere absorberes i kroppen som kalsiumkarbonat og bidrar til å forebygge osteoporose og fremmer sunne bein og tenner. Mer nylig er har vært assosiert med vekttap.

Calcium Citrate Absorpsjon

Kalsium-citrat er en av bare to former av kalsium som er oppløselig i vann (den andre er kalsium-maleat). De andre former (kalsiumkarbonat og kalsiumfosfat) trenger å bli oppløst av magesyre før legemet kan absorbere dem. Når det er oppløst i vann, produserer kalsiumsitrat kalsiumioner som passerer inn i tynntarmen, og beveger seg inn i kroppen gjennom tarmveggen. Kalsium citrat produserer også hva som er kjent som kalsium-citrat-komplekset, som er i stand til å passere mellom cellene.

Redusere vekt

Kalsium-citrat har vært koblet til vekttap på grunn av sin evne til å fremme utskillelse av fett, noe som kan redusere gradvis vektøkning. Det kan også hindre fettlagring i kroppsvev og øke hastigheten på stoffskiftet. I en studie fra 2003 utført av JP Heaney, ble 564 kvinner evaluert for vekt og effekten av kalsium i kosten. Av de 15 prosent av kvinnene som var overvektige 11 prosent erfaren vekttap når deres kalsiuminntak ble brakt opp til det daglige anbefalte verdien. Enkelte ernæringseksperter tyder på at kalsium citrate kosttilskudd kan også bidra til å redusere mat cravings.

Gastric bypass kirurgi

Etter gastrisk bypass kirurgi, ikke kroppen ikke absorbere kalsium så lett som det gjorde før operasjonen, og et tillegg på 500 mg kalsium citrate to til tre ganger daglig er vanligvis anbefales. Kalsium-citrat er den mest fordelaktige form for kalsium for post mage-bypass, ikke bare fordi kroppen absorberer det lettere generelt, men også fordi den ikke trenger mye kontakt med magesyre for å bli absorbert og gastrisk bypass pasienter har minimal kontakt med magesyre .

Andre fordeler av Calcium Citrate

Kroppen bruker kalsium for vekst og vedlikehold av sunne tenner og bein, men dens bruk ikke slutt der. Kalsium er også fordelaktig for sunn hjertemuskelfunksjon, virkningen av fordøyelsesenzymer, og kommunikasjon mellom nerver og hjernen. Kalsium kan også bindes til andre mineraler og bidra til å eliminere dem danner kroppen. Hvis kroppen er mangelfull i kalsium vil det tegne det kalsium den trenger fra skjelettet som kan resultere i beinskjørhet. Den anbefalte dosen av kalsium er mellom 1000 og 1500 mg daglig.

Advarsler

Du bør ikke ta kalsium citrate hvis du lider av biskjoldbruskkjertelen sykdom, nyrestein eller hvis du tar syrenøytraliserende, andre kalsiumtilskudd eller tetracyklin antibiotika. Hvis du opplever forstoppelse, kvalme, oppkast, tørr munn eller redusert appetitt du bør slutte å ta kalsium citrate umiddelbart og kontakte lege.