Digidexo.com

Hvordan Tegn en Food Pyramid

Hvordan Tegn en Food Pyramid


USDA mat pyramide har en lang og kontroversiell historie. Regjeringen byrået utstedte sitt første kostveiledning i 1917, pusset det mange ganger for å reflektere både nye vitenskapelige funn, samt økt press fra næringsmiddelindustrien lobbyer. Mange amerikanere er kjent med 1992-versjonen der korn omfatte den brede bunnen av pyramiden mens fett, oljer og søtsaker okkupere trekanten øverste punkt. Som i 2010, er den nyeste USDA pyramide består av en serie på seks ulike vertikalt orienterte trekanter - korn, grønnsaker, frukt, oljer, melk og kjøtt og bønner.

Bruksanvisning

Tegn Triangles

Bruk linjal for å tegne en trekant med tre ben av lik lengde.

Del trekanten i to ved å samkjøre din linjal med den øverste hjørnet i trekanten og tegne en linje nedover for å danne en 90 graders vinkel i trekanten base.

Tegn en linje dele den venstre halvdelen-trekanten i to.

Grovt dele den høyre halvdelen-trekanten i fire seksjoner ved å trekke ytterligere tre linjer. Disse delene vil være ulik. Lengst til venstre delen bør spise omtrent en fjerdedel av den høyre halvdelen-trekant. Den andre delen skal være bare en liten flis. Den tredje delen skal tilrane omtrent halvparten av høyre halvdel-trekanten, slik at bare en flis for lengst til høyre delen.

Farge, etikett og forstå Pyramid

Color i seks trekanter på følgende måte, arbeider fra venstre til høyre. Shade lengst til venstre trekant oransje, den andre trekanten grønn, den tredje trekanten rød, den fjerde sliver gul, den femte trekant blå og lengst til høyre trekant lilla.

Merk hver delen av pyramiden med de seks matvaregrupper, som følger. Utpeke oransje trekant "Korn", den grønne trekanten "grønnsaker", den røde trekanten "Frukt", den gule sliver "Oljer", den blå trekanten "Milk" og den lilla sliver "Kjøtt & Beans."

Forstå betydningen av pyramiden. Hver del representerer andelen av kostholdet ditt som matvarer fra den gruppen bør ideelt sett bidra. For eksempel korn som pasta, ris og brød bør omfatte om lag en fjerdedel av det daglige kaloriinntaket; minst halvparten av disse skal uraffinert hele korn. På den annen side, forbruk av matvarer fra de minste delen - oljer - bør være minimal; spesielt, prøv å unngå hardt fett som margarin og fett.

Hint

  • For å gjøre en stor pyramide som skal vises i et klasserom eller andre steder, bare erstatte papiret med plakat, fargestifter med markører og herskeren med en målestokk.