Digidexo.com

Er colonic vanning trygt?

I løpet av tiden har kolon en tendens til å bli støttet opp med avføring og slimaktig plakk som er ofte et resultat av dårlige matvaner, regelmessig eksponering for kjemikalier fra mat og bruk av medisiner. Når denne saken samler det er også kalt en påvirket kolon. En ting folk gjøre for å eliminere dette problemet er å få en colonic vanning. Prosedyren kommer med fordeler og ulemper.

Process

Colonic vanning, også kalt høye colonics og colon hydroterapi, har noen få skritt involvert. En anordning kalt en spekulum, og en tilknyttet slange, føres inn i rektum. Varmt vann som har en blanding av næringsstoffer, elektrolytter og probiotika blir deretter spylt inn i tykktarmen. Strømmen av vann blir deretter reversert, og en sugevirkning finner sted slik at støttet opp avføring til å bli eliminert fra kroppen.

Inkontinens

Det finnes to typer inkontinens: urin og feces. Noen ganger fekal inkontinens er et resultat av forstoppelse. Vannaktig avføring ender opp med å gå rundt i påvirket avføring forårsaker inkontinens. Colonic vanning brukes til å reversere dette problemet. Det er også brukt for generell forstoppelse, selv uten tilstedeværelse av inkontinens.

Kirurgi

Det er visse operasjoner utført i magen som kreves kolon å være tom. Kirurger vil ofte gjøre colonic vanning under eller før prosedyren for å få fart på helbredelsesprosessen og rense tykktarmen.

Teorier / Spekulasjoner

Det er mange forslag til fordeler for colonic vanning. En av de mest vanlige er en forsterket immunsystem. Denne teorien antyder at bakterier og avfall som er støttet opp i tykktarmen kompromiss kroppens immunforsvar, noe som kan forårsake sykdommer og tilstander skal skje utenfor tykktarmen. Når kolon er renset, er generelle helse angivelig forbedret. Merk: Det finnes ingen spesifikke studier som beviser at dette er sant.

Effekter

Når ha vanning gjort, er det ulike faktorer som bør tas i betraktning. Det utstyr som brukes må være sterile. Hvis den ikke er det, så kan utvikle infeksjoner. En annen ting som kan forårsake infeksjoner er når for mye gode bakteriene skylles ut av tykktarmen og dårlige bakterier overgrow. I verste fall kan septisk sjokk oppstå skade på tarmveggen når røret er satt inn. En overflod av vann absorpsjon kan også skje, som fører til kvalme, oppkast, uregelmessig hjerterytme og væske i lungene.

Betraktninger

Det er visse mennesker som ikke bør få kolon vanning gjort. Hvis noen av følgende forhold er til stede, så colonics er ikke trygt: hemorroider, endetarms svulster, ulcerøs kolitt, divertikulitt, Crohns sykdom eller noen som har hatt tarm kirurgi nylig, og de er fortsatt utvinne. Alle med nyre- eller hjertesykdom bør også unngå å få behandlinger gjøres regelmessig.

Expert Insight

Ifølge Johns Hopkins University, eksperter i det medisinske miljøet - inkludert sine egne leger - hevder at colonic vanning er en risikabel prosedyre og fraråder dem på grunn av mulige bivirkninger.