Digidexo.com

Tegn og symptomer på blærestein og infeksjon

Blærestein er krystallisert mineraler som dannes når urin i blæren blir konsentrert. Blærestein noen ganger ikke forårsaker symptomer og kan bli oppdaget under testene for andre forhold, for eksempel blæren infeksjoner, som kan være forårsaket av bakterier oppbygging når blæren ikke helt tom under urinering.

Effekter

Både blærestein og blære infeksjoner er ofte ledsaget av smerter i nedre del av magen. Menn kan også oppleve smerter eller ubehag i penis.

Vanskeligheter

Blærestein kan føre til vanskeligheter med vannlating og avbrudd av urin flyt. Blærestein og infeksjoner kan også forårsake smerte, vanligvis en brennende følelse, ved vannlating.

Symptom

Mørk urin, forårsaket av tilstedeværelsen av overskytende bakterier, er en hyppig symptom på begge blæresten og infeksjoner. I avanserte tilfeller kan enkeltpersoner oppdager blod i urinen.

Feber

En lav feber kan være et symptom på urinveisinfeksjon. En feber på mer enn 101 grader kan være en indikasjon på avansert infeksjon i blære og nyrer.

Risikofaktorer

Kvinner lider blære infeksjoner oftere enn menn, først og fremst fordi urinrøret er kortere og tettere til anus, noe som gjør kvinner mer sannsynlig at kontrakten blære infeksjoner etter samleie.

Diabetes, nyrestein, graviditet, forstørret prostata, immobilitet og urin kateterisering kan øke risikoen for blærestein og infeksjon.