Digidexo.com

Tegn og symptomer på høyt blodsukker

Etter å ha høyt blodsukker kan ha alvorlige helsemessige konsekvenser som for eksempel skade på blodårer og nerver. Det er ofte et symptom av diabetes, og en diabetisk person kan ha enda større problemer. Det er viktig å kjenne og se etter skilt og iverksette tiltak umiddelbart.

Fatigue

Når en person har en høy blodglukosenivå betyr at det er noe som hindrer den fra å forlate glukose i blodet og blir brukt til energi. Med denne mangelen på energi, vil en person med høyt blodsukker føles mye mer sliten enn vanlig.

Økt tørste og vannlating

Med høyt blodsukker, forsøker legemet for å eliminere overskytende sukker gjennom nyrene. Hvis en person har et høyt blodsukkernivå, vil de måtte urinere mye oftere, og i større mengder. Også, med overflødig sukker nivåer, reagerer kroppen ved å gjøre du føler deg tørst, og konsumere overflødig væske vil også øke mengden av vannlating.

Blurred Vision

Overflødig blodsukker i netthinnens blodkar kan føre til en persons visjon om å bli uskarpe. Det er viktig å se etter dette symptomet som, over tid, kan dette føre til alvorlige skader på øynene kan føre til permanent skade synet.

Vekttap

Hvis høyt blodsukker er et resultat av kroppens manglende evne til å bruke insulin, kan ikke kroppen bruke glukose for energi, og kroppen vil begynne å bruke fett og muskel-butikker i stedet. Dette kan føre til uforklarlig vekttap. En person kan finne de taper vekt selv om de ikke har endret sitt kosthold.

Behandling

Hvis du mistenker at du kan ha en forhøyet blodsukkernivå, er det viktig å ha blodet ditt kontrolleres som du kan ha diabetes. Hvis man allerede har blitt diagnostisert med diabetes, er det viktig å følge en riktig diett og, om nødvendig, få insulininjeksjoner for å opprettholde et sunt blodglukosenivå.