Digidexo.com

Fordeler med Phytosterols & phytostanols

Fordeler med Phytosterols & phytostanols


Fytosteroler og phytostanols, to lignende forbindelser som forekommer naturlig i planter, effektivt lavere kolesterol, spesielt LDL kolesterol. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, kan disse gunstige forbindelser redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer (CVD), en ledende dødsårsaken i USA. Fremskritt i næringsmiddelteknologi gjør det lett å konsumere tilstrekkelige fytosteroler på en daglig basis. Mat produsenter legge disse funksjonelle ingredienser til en rekke vanlige matvarer og drikkevarer.

Lavere Kolesterol

Til tross for ikke å vite den eksakte virkningsmekanismen, National Cholesterol Education Program (NCEP) og den amerikanske Food and Drug Administration støtte bevisene og hevde at plantesteroler lavere kolesterol. Steroler blokkere intestinal absorpsjon av kolesterol-skapende fett fra mat og fra kolesterol laget i leveren. En studie fra Laboratorium for aterosklerose og metabolsk Forskning ved University of California Davis, publisert i "American Journal of Clinical Nutrition" (oktober 2006), fant at personer med høyt kolesterol redusert totalkolesterol med 5 prosent, og LDL, eller "dårlig" kolesterol, med 9,4 prosent etter bare åtte uker med å drikke en sterol-forsterkede appelsinjuice drikke daglig. Steroler ikke påvirke HDL, eller "gode", kolesterol.

Redusere betennelse

Betennelse spiller en rolle i utviklingen av hjertesykdom, spesielt hjerneslag og andre hjerte-og karsykdommer. C-reaktivt protein (CRP) i blodet måler pålitelig graden av betennelse i kroppen: Forhøyede CRP settes til en økt risiko for kardiovaskulær sykdom. Forbruk av fytosteroler daglig i åtte uker kan redusere CRP og betennelse i henhold til UC Davis studien.

Berikede matvarer

Mat industribedrifter første befestet margarin-type sprer med steroler i år 2000, og konsumentmarkedet for disse helsefremmende matvarer fortsetter å vokse. Produsenter befeste en rekke produkter, inkludert appelsinjuice, yoghurt, ost, brød og melk. I mindre mengder, stanols og steroler finnes naturlig i frukt, grønnsaker, nøtter og oljer. Selv om disse matvarene inneholder viktige næringsstoffer for et sunt kosthold, har de ikke gi nok steroler å møte den anbefalte dosen for å redusere kolesterolet. For anbefalinger om hvilke typer og mengder av disse matvarene for å inkludere i kostholdet ditt, se USDA ernæring nettstedet MyPyramid.gov.

Expert Insight

MayoClinic.com anbefaler å spise minst 2 gram per dag av plantesteroler eller stanols å oppnå gunstige effekter på kolesterol. Mengden av steroler i to 8-unse glass befestet juice tilsvarer 2-gram anbefaling. En annen måte å oppnå den daglige 2-grams dose inkluderer bruk av et alternativ til smør forsterket med steroler. Dette vil ikke bare hjelpe deg å nå ditt daglige mål, men vil også kutte ned på inntaket av mettet fett.

Betraktninger

De grunnleggende fettløselige vitaminer krever fett for riktig og fullstendig absorpsjon av kroppen. Den reduserte opptaket av kolesterol som følge av sterol befestning teoretisk kan innvirke negativt på tilgjengeligheten av disse vitaminene. UC Davis studie fant imidlertid ingen bivirkninger på opptaket av de fettløselige vitaminer: vitamin E, beta-og alfa-karoten, lykopen og lutein. Dette fører den amerikanske Food and Drug Administration og National Institutes of Health å anbefale inntak av mat og drikke beriket med stanols som en trygg og effektiv måte å senke kolesterolet.