Digidexo.com

Sprukket Colon Symptomer

Divertikulitt, også kjent som en sprukket tykktarm, oppstår når små områder av vev (sekker) bule i tykktarm og brast og erverve infeksjon. Individuelle sekker er kjent som diverticulum, og mer enn ett sac er identifisert som diverticula-. Som en person aldre, musklene langs tykktarmen blir hardere og det tar mer press for å eliminere avfall. Sprekker i muskelvegger tillate sekker vev til å bule fra tykktarmen fra de interne pressure.The poser som utvikler deretter betegnes diverticula. Det er mest vanlig å oppleve diverticula- nær enden av colon - et område som kalles sigmoid kolon. Personer over 50 år er mer sannsynlig at lider av diverticula. Hvis en lege har mistanke om en person kan ha diverticula, kan en rekke diagnosetester utføres som kan inkludere barium røntgen, CT scan, ultralyd og koloskopi. Behandlinger inkluderer diett endringer, inkludert fiber, mutter og frø restriksjoner. En lege kan også foreskrive mer hvile, eller anti-krampaktig medisiner for å lindre smerte. Oral antibiotika kan være foreskrevet for milde symptomer på divertikulitt. Mer alvorlige symptomer kan kreve mindre fiber dietter for å begrense mengden av avfall som reiser gjennom tarmen, og muligens operasjon hvis en persons kropp ikke reagerer på antibiotika. Ifølge Mayo Clinic, bare om lag 25 prosent av personer lider av noen symptomer assosiert med divertikulitt.

Pain

På grunn av det faktum at kolon smalner der diverticula har dannet, smerter og magekramper - typisk opplevd i nedre venstre området av magen - kan oppstå når du passerer avføring gjennom tarmen. Smerten kan være momentant og alvorlig, eller det kan være mild og komme og gå. Ømhet i magen kan også være et symptom på diverticula.

Fever

En feber over 100 grader Fahrenheit som fortsetter i mer enn to dager i kombinasjon med andre symptomer kan være et tegn på diverticula. Personer som lider av en feber på over 101 grader som også har en dårlig respons på oral antibiotika kan tas opp til sykehuset for intravenøs væske og antibiotika.

Kvalme

Urolig mage, oppkast, kvalme og mulig abscess i bekkenområdet er alle symptomer som kan led divertikulitt.

Diaré

Oppleve mer hyppig avføring som er løs i konsistensen og også lider større buktrykket og tarm lyder kan oppstå som symptomer på divertikulitt. Et individ kan lide av ufullstendig evakuering av avføring og føler intenst press for å gå igjen umiddelbart etter eliminere avføring. Enkeltpersoner kan også lider av inkontinens for avføring med divertikulitt.

Blødning

Blødning i tykktarmen kan oppstå når fartøyene brudd i diverticula; Det kan forekomme i flere dager eller kan være intermitterende. Passerer blodpropp fra tykktarmen som er røde, eller rødbrun-farget er også en mulig symptom på divertikulitt. Passerer blod eller blodpropper kan skje med eller uten individet lider av smerte.

Obstruksjon

Mer enn en hendelse av divertikulitt kan føre til arrdannelse og herdning av musklene langs tykktarmen og tykktarmen, noe som gjør det vanskelig for å passere avfall og dermed resultere i avfallet hindrer kolon passasje.