Digidexo.com

Hva symptomene på Antibiotika kolitt?

Antibiotikum kolitt, også kjent som antibiotikaassosiert kolitt, er en tilstand i tykktarmen hvor de bakterier som finnes i tykktarmen lider av en ubalanse på grunn av inntak av et antibiotikum. I hver av oss, det er en grunnleggende symmetri av bakterier, både "gode" og "dårlig". De gode bakteriene holde antall dårlige bakterier i sjakk. Hvis en forstyrrelse oppstår i mengden av gode bakterier, kan den dårlige bakterier legge beslag på legemet, i dette tilfelle i tykktarmen. Når dette skjer, vil slimhinnen i tykktarmen lider en betennelse, forårsaker en rekke ubehagelige symptomer.

Tarm Forstyrrelse

Med antibiotika kolitt, de fleste mennesker lider av forstyrrelser i deres avføring. Den vanligste av disse er et anfall av diaré. Når bakterier overpopulate tykktarmen, er et biprodukt laget i form av et toksin. Dette toksinet forårsaker kolon vegger for å bli opphisset. Når betennelse finner sted, kan det be krakk å flytte gjennom tarmen raskere enn normalt. Vanligvis, som krakk passerer gjennom tarmen, er vann leeched fra den, slik at den til å stivne til en viss grad. På dette nå hurtigere, betyr prosessen med absorpsjon ikke fullt skje, som produserer løs, vannaktig avføring. Dette fører til en person til å lide av diaré og ofte en økt haster med bevegelser.

Blood & Snørr

Under en episode av antibiotika kolitt, er det heller ikke uvanlig for en person å merke tilstedeværelse av blod eller slim i avføringen. Mens det kan være vanskelig for noen å skjelne hvorvidt de har blod i avføringen, er det et par av kjennetegn. Krakken vises enten mørke og tjæreaktig eller med spor av rødt. Slim på den annen side er mye lettere å detektere, som det vil se ut omtrent som de slim fra nesen.

Pain & Kramper

For mange mennesker, bringer antibiotika kolitt med seg noen smerter og kramper. Alles kolon har en naturlig rytme der dens muskler kontrakt og slappe av. Dette er det som hjelper avføringen beveger seg gjennom tykktarmen. Når tykktarmen blir betent, er denne rytmen forstyrres, spørre flere og lengre sammentrekninger og forårsaker en person til å lide både smerter og kramper.

Kvalme

For andre, overvekst av dårlige bakterier - eller i det minste giftstoffer de produserer - vil føre dem til å lide av en viss grad av kvalme. Selv om problemene ligge innenfor de store tarmen, kan virkningene bli følt i hele fordøyelsessystemet, noe som kan føre folk til å oppleve periodiske episoder av kvalme.

Fever

Antibiotika kolitt kan også føre en person til å lide av en feber. Dette feber er vanligvis rundt 101 grader Fahrenheit eller høyere.

Dehydrering

Det er også mulig for en person som lider av antibiotika kolitt å oppleve noen dehydrering. Som nevnt før, kolon igler en viss mengde væske fra krakk under prosessen med fordøyelsen. Men siden avføringen beveger seg på en mye raskere, de samme mengder væske ikke lenger blir absorbert og er faktisk tapt under avføring. Dette kan be dehydrering er noen individer.