Digidexo.com

Feber hos barn

En feber er en kroppstemperatur som er høyere enn vanlig. En feber i seg selv ikke nødvendigvis indikerer en alvorlig medisinsk tilstand. Feber er faktisk en vanlig reaksjon på en kropp som kjemper en infeksjon.

Temperaturområder

Normal temperatur varierer mellom 97 til 99 grader Fahrenheit; lavgradig feber varierer mellom 99,1 til 100,9 grader Fahrenheit; felles feber varierer mellom 101 til 103,5 grader Fahrenheit; høy feber er 103,6 grader Fahrenheit og høyere.

Virus og bakterieinfeksjoner

Virusinfeksjoner er vanlige årsaker til feber hos barn; vanligvis ikke farlig, vil dette feber ende i løpet av dager uten medisinering. Bakterielle infeksjoner kan også føre til feber, og er mulig å behandle med antibiotika.

Termometre

Bruk en rektal termometer for spedbarn under ett år gammel, et øre termometer for små barn eldre enn ett år gamle, og en muntlig termometer for eldre barn og tenåringer.

Behandling

Paracetamol lindrer smerte og senker feber. Sjekk med en lege for nøyaktig dosering. Hydrate med kule væsker å drikke. Aldri gi barn under 19 år aspirin eller aspirin-holdige produkter.

LEGEHJELP

Ring lege hvis barnet ditt er 3 måneder eller yngre med en temperatur på over 100,4 grader Fahrenheit, eller hvis et barn har feber og andre symptomer, inkludert oppkast, diaré og tap av bevissthet.