Digidexo.com

Hvordan kan jeg fortelle om min barn er fargeblinde?

Én av tolv menn og én av to hundre kvinner er født fargeblind. Hvis du har en sønn som sliter med å skille sine farger, så det er mulig at han er fargeblind og trenger ytterligere testing. Og mens blindhet er ikke en funksjonshemming som påvirker livskvalitet, er det viktig at små barns lærere er informert av sin funksjonshemming. Mange læremidler for barn er farge forbedret, og de kan ha for å bli endret for å imøtekomme ditt barns spesielle behov.

Merke symptomene

De fleste foreldre har sine første mistanker om at deres barn kan være fargeblinde når de lærer ham eller henne grunnfargene. Nittini prosent av fargeblinde mennesker er enten "red svake" eller "grønn svak." Dette betyr at de har problemer med å skille mellom nyanser av disse farger og farger som inneholder disse fargetoner.

Fargeblinde barn har ofte problemer med å skille mellom ulike fargetoner. For eksempel vil en "rød svak" fargeblinde barn, fiolett, lavendel, lilla og blått alt ser ut til å være i samme farge.

Ta en online test

Det faktum at barnet ditt har problemer med å lære sine farger betyr ikke nødvendigvis at han er fargeblind. For en mer nøyaktig vurdering av hans tilstand, kan du gi ham en online fargeblindhet test som den som tilbys gratis på ColorVisionTesting.com (http://colorvisiontesting.com/online%20test.htm).

Ditt barns fargesyn vil bli testet av en serie kort med fargede prikker og skjulte former. Han vil ha tre sekunder for å skille former innenfor punktmønstrene. Hvert kort kommer med en forklaring om hva ditt barns manglende evne til å se visse former eller mønstre betyr for hans fargesyn.

Administrere din egen test

Hvis barnet ditt er for ung til å skille former, så kan du administrere testen med lignende form, men forskjellig fargede gjenstander.

For å se etter "red svake" fargeblindhet, har henne plukke ut en rød stift fra en rad som også inkluderer en appelsin, en gul og en grønn fargestift.

For å teste "grønn svake" fargeblindhet, har henne plukke ut en grønn fargestift fra en rad som også inkluderer en hvit, en brun og en grå fargestift.

Hvis barnet ditt har problemer med å gjøre disse distinksjonene til tross for en god kunnskap om fargenavn, så er det sannsynlig at hun er fargeblinde.

Ta ham med til en lege

Mens de ovennevnte testene er ikke mye forskjellig fra den ene barnets øye lege vil administrere, er det viktig å ha en lege diagnose for å utelukke eventuelle synsnerven eller nevrologisk lidelse bak barnets nedsatt syn.