Digidexo.com

Historien om lesebriller

Historien om lesebriller


Lesebriller er nå standard billettpris for mange som trenger et løft for å se den utskrevne siden, dataskjerm eller andre småting. Dette tilbehøret har blitt så populært og enkelt å lage at de vanligvis kan bli funnet på noen narkotika butikken rack for så billig som $ 2 per par. Det var ikke alltid tilfelle; det tok mye tid og eksperimentering for dem å utvikle seg til det de er i dag.

Trenger

I den store sammenhengen ting, trenger lesebriller ikke har en veldig lang historie i det hele tatt. De var ikke engang tenkt på eller nødvendig fordi de fleste folk ikke engang kunne lese eller skrive i første omgang. De hadde ingen grunn til, slik at de ikke skulle ut av deres måte å lære hvordan.

Monks

Munker, som var å lese og skrive lengre enn den gjennomsnittlige person, er kreditert med å komme opp med den første form for lesebriller i ca 1000 e.Kr. De brukte biter av gjennomsiktig polert kvarts, delt i to, som produserte et forstørrelseseffekt. Munkenes øyne ville gå ille som de ble eldre, spesielt siden de gjorde mye av sin lesing og skriving mens bøyd over i mørklagte rom.

Tidlig utvikling

Som munker spilte rundt med forstørrelses steiner, fant de ut de mindre steinene ville faktisk produsere en mer intens forstørrelse enn større funn. De oppdaget også kvarts trengte ikke å bli kuttet nøyaktig i to for å produsere en forstørrelseseffekt.

Forstørrelsesglass

Ved 1200-tallet, italienske glassmakers tok lesebriller til neste nivå. To runde, små forstørrelsesglass briller ble hektet sammen med en hengsel og holdt foran øynene. Hengselet og rammen av de forstørrelsesglass ble vanligvis laget av tre, metall eller kobbertråd.
Men folk hadde fortsatt å holde linsene manuelt opp til ansiktet. Ved 1600-tallet, noen var å feste linsene til hodet med bånd løkker bak ørene.

Rammer

De mest grunnleggende lese glass rammer rammet scenen på 1700-tallet, med justerbare utvidelser på templene som holdt glassene i ansiktet. Den lorgnett, som betyr "nese pincher," kom inn i bildet av 1800-tallet. Disse har en liten spenne som perches glassene oppå nesen. Flere stiler, farger og masseproduksjon av alle typer rammer fulgt av midten av 1900-tallet, noe som gjør en rekke lesing briller lett tilgjengelig og utrolig billig.