Digidexo.com

Post kataraktkirurgi Instruksjoner

En katarakt er et øye linse som har blitt overskyet, og dermed svekke visjon. For å løse dette problemet, er det skyet linsen vanligvis kirurgisk fjernet og erstattet med en ny linse. Denne operasjonen er gjort på poliklinisk basis, og du bør følge kirurgens instruksjoner for postoperativ omsorg.

24 timer etter Op

Hold øye skjold eller lapp på øyet som det er satt på av legen for å beskytte øyet. Hvis du må, kan du gjøre lett fysisk aktivitet. Ikke forsøk tung fysisk aktivitet (trening, aerobic trening eller tunge huset eller hagearbeid). Hvis du føler deg opp til det, kan du spise et vanlig måltid. Hvis du har noen post-operativ smerte, kan du ta paracetamol eller noen reseptbelagte smertestillende medikamenter som er foreskrevet av legen. Ikke gni øyet selv om du føler fysisk ubehag eller føler som om det er noe i øyet.
Ikke kjør, ta viktige avgjørelser eller signere noen viktige juridiske papirene i 24 timer etter operasjonen. Hold deg unna alkohol eller beroligende medikamenter. Dersom legen har foreskrevet en depressant medisiner, ta det som bestilt. Hvis du drikker alkohol eller ta et barbiturat, kan evnen til å puste dypt bli berørt.
Hvis du har noen uvanlige smerter, utflod eller hevelse, ringe legen og forklare dine symptomer. Du vil sannsynligvis ha en postoperativ time hos legen dagen etter operasjonen.

En måned Post-Op

Fortsett å bære din øyelapp eller skjold om natten som bestilt av legen. Hvis du bruker briller, kan du beskytte øyet i løpet av dagen med disse, men du kan ikke se så godt med dine gamle briller.
Hvis du våkner opp med utflod rundt øyet i morgen, forsiktig fjerne den med varmt vann og en ren bomullsdott. Ikke gni eller legge trykk på øyet. Når du er rengjøring øyet eller å sette din øyedråper i, vask hendene før du gjør det.
Fortsette å opprettholde en tidsplan for lett trening. Ikke gjør noen form for trening som innebærer en hoppende eller risting bevegelse. Ikke bade i minst seks uker. Når du dusjer og shampoo håret, være nøye med å holde vannet ute av øyet i minst to uker.
Hvis du har til å bøye seg ned for å plukke opp et lys objekt, bøy fra knærne og løft det på den måten. Du kan bruke dine øyne (både av dem) for å se på TV, lese og skrive, men synet kan bli uskarpt mens du fortsatt utvinne. Utsette noen tannarbeid, selv tannpuss, i minst tre uker etter operasjonen.

Medisiner

Din kirurg vil foreskrive øyedråper som du må sette i øyet som foreskrevet. Disse øyedråper vil være Vigamax, som du putter i øyet fire ganger daglig i en uke; Nevanoc, som du vil bruke to ganger daglig inntil de er borte; og Tobranax, som du putter i øyet fire ganger daglig inntil de er borte. Når du er ferdig med Tobranax, bytte til Vexol og bruke disse dråper fire ganger daglig inntil de er borte. Ta alle medisiner som er skrevet ut til deg.
Din kirurg vil gi deg spesielle mørke briller å bære utenfor. Disse vil passe over dine briller.