Digidexo.com

Næringsstoffer og hårtap

Hår og hud er laget av et pigment kalles melanin. Som mennesker alder, til antall melanin pigmenter i håret avtar, forårsaker håret slå grå eller hvit. Hårsekkene produsere tynnere hår, og noen ganger slutter de å produsere hår helt. Vitaminer, mineraler og hormoner påvirke hvordan håret vokser, og næringsstoffene du tar i kan avgjøre om du lider av hårtap.

Sink

Hårsekkene trenger riktig mengde næring for å vokse sunt hår. Som du alder, har kroppen din en vanskeligere tid å behandle næringsstoffer fra maten. Sink er det viktigste næringsstoffet for hårvekst, og det også holder håret fra å slå grå. Du kan få sink fra hvetespirer, gresskarkjerner, eggeplommer, østers, reker, blåskjell og ølgjær.

Vitamin E

Vitamin E forsinker aldringsprosessen. Ifølge studier sitert i boken "Forebygging er Healing med vitaminer", tar en 800 iu kapsel av vitamin E daglig kan hindre hårtap. Matvarer som inneholder mye vitamin E inneholder spinat, brokkoli, egg, rosenkål, soyabønner og hvete bakterie.

Vitamin B

Forskjellige former av vitamin B kan forbedre hårets styrke, kvalitet og vekst. Det kan gjenopprette farge og redusere stress for å hindre hårtap. Vitamin B matvarer gunstig for håret ditt er lever, eggeplommer, melk, hele korn, gjær, hvetespirer og kidneybønner.

Vitamin A

Vitamin A kan hjelpe håret produsere nok olje til å holde hårstrå fuktig samtidig som oljen fra blokkerer porene. En antioksidant som kan være bra for hodebunnen, er Vitamin A finnes i gulrøtter, grønne blader, melk, fisk, olje, kjøtt, squash og gresskar.

Protein

Håret er gjort nesten utelukkende av protein. Legge protein som belgfrukter, egg, melk og rødt kjøtt i kostholdet kan øke tykkelsen på hvert hårstrå. Men ikke spise for mye protein --- hår kan bli sprø og tørr, og for mye fett kan føre til at hodebunnen til å produsere så mye olje at den blokkerer hårsekkene og gjør dem svake. Riktig mengde protein gjør hårstrå sterkere.