Digidexo.com

Helsemessige fordeler av å spise sjokolade

Helsemessige fordeler av å spise sjokolade


Selv om sjokolade er mye baktalt - enten som en årsak til akne eller en grunn for hulrom - det er gode nyheter for sjokolade elskere. Nyere forskning viser at visse typer sjokolade kan være bra for deg - hvis spises med måte.

Origin

Sjokolade er avledet fra bønner som vokser i pods på kakao trær. Selv om disse plantene oppsto i Sentral-og Sør-Amerika, de har siden blitt introdusert til ekvatoriale regioner, inkludert Karibia, Afrika, Sørøst-Asia og det sørlige Stillehavet.

Flavonoider

Sjokolade inneholder høye nivåer av polyfenoler som kalles flavonoider. Flavonoider er naturlig forekommende stoffer som finnes i plantebasert mat. Andre matvarer rike på flavonoider inkluderer frukt som tyttebær og epler; grønnsaker som løk, spinat og asparges; te; og rødvin. Flavonoider, som andre polyfenoler, er eksempler på antioksidanter. Antioksidanter er stoffer som kan hindre skader på kroppens celler og reparere eksisterende celleskader.

Sjokolade Typer

Sjokolade leveres i en rekke av typer. De tre hovedtypene er mørk sjokolade, melkesjokolade og hvit sjokolade. Mørk sjokolade har den største mengden av kakao tørrstoff (opptil 75 prosent). Melkesjokolade er sjokolade som er blitt kombinert med melk. Den inneholder opptil 20 prosent kakao tørrstoff. Hvit sjokolade er avledet fra søtet kakaosmør blandes med melkefaststoffer. Det inneholder ingen kakao tørrstoff. Mørk sjokolade er den type sjokolade oftest assosiert med helsefordeler. Mørk sjokolade har flest flavonoider av alle de forskjellige typer sjokolade. Forskning tyder på at behandlingen fjerner flavonoider fra sjokolade.

Heart Disease Prevention

Forskning ved University of California-Davis indikerer at den høye mengden av flavonoider som finnes i mørk sjokolade bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom. Flavonoider i sjokolade hjelper til å unngå fettstoffer i blodet fra oksiderende og tetter blodårene. En studie publisert i Nature indikerte at antioksidantegenskaper av sjokolade bidra til å bekjempe frie radikaler i forbindelse med hjertesykdom og relaterte helseproblemer. En studie i American Journal of Clinical Nutrition viste at en diett supplert med mørk sjokolade ført til mindre reduksjoner i dårlige kolesterolet (LDL) nivåer, en tilstand som i sin tur kan føre til en reduksjon i tilstoppede arterier.

Lavere blodtrykk

Forskning publisert i Journal of American Medical Association indikerte at mørk sjokolade senker blodtrykket. En separat studie i Nederland viste at menn som regelmessig spiste kakaoprodukter hadde lavere blodtrykk og hadde mindre sannsynlighet for å dø av hjertesykdom enn de som ikke regelmessig konsumerer sjokoladeprodukter. Annen forskning viser at flavonoider hjelp arteriene å være fleksibel. En annen vitenskapelig studie viser at sjokolade har en kvalitet som ligner på aspirin som forebygger blodpropp.

Forsiktighetsregler

Selv om mørk sjokolade har vist seg å bidra til å forebygge hjertesykdom, dette betyr ikke at du kan spise sjokolade med svikte. Fordi sjokolade er en høy-kalori mat som er rik på mettet fett, bør det spises i moderate mengder.