Digidexo.com

Effekter av Caffine på High Blood Pressure

Koffein er et sentralstimulerende generelt funnet i brus, te og kaffe. Imidlertid er det også til stede i noen nøtter, medisiner og i sjokolade. I moderate mengder, serverer koffein til å gjøre individer mer energisk. Omvendt, i overkant kan det føre til enkeltpersoner til å bli engstelig og urolig. Koffein har større effekt i de menneskene som er mer følsomme for det. Ifølge Mayo Clinic, kan drikke mye koffein øke blodtrykket.

Hvor mye koffein kan øke blodtrykket?

Normalt blodtrykk bør være ca 120/80. Å drikke 2-3 kopper koffeinholdige kaffe kan øke systolisk nummer ved 3-14mm Hg. Dessuten kan denne mengde koffein heve det diastoliske nummer ved 4-13 mm Hg. I de individer som ikke vanligvis bruker koffein, forbruker et overskudd av koffein på en og annen grunnleggende kan føre til en skarpere økning i blodtrykket tall.

Motstridende studier

Ifølge Mayo Clinic, noen studier antyder at det å drikke koffein øker risikoen for høyt blodtrykk, mens andre studier antyder at å drikke koffein kan faktisk redusere risikoen for høyt blodtrykk.

Doctor Anbefalinger

Ifølge Mayo Clinic, mange leger instruere sine pasienter for å begrense koffein til ikke mer enn 200mg, ca 2 kopper kaffe, som en forholdsregel. Dessuten anbefaler noen leger at enkeltpersoner unngå koffein før du deltar i noen anstrengende aktiviteter.

Hvordan finne ut om koffein er skadelig måte påvirke blodtrykket?

The Mayo Clinic anbefaler at enkeltpersoner sjekke blodtrykk ca 30 minutter etter inntak av noen form for koffeinholdige drikker. Hvis blodtrykket lesing er 5-10 poeng høyere enn normalt, så det kan antas at den enkelte er følsomme for koffein. I så tilfelle kan det være klokt å begrense eller unngå koffein.

Avvenning off Koffein

Dersom et individ bestemmer at hun skal redusere eller eliminere mengden av koffein forbrukes, da hun bør gradvis redusere mengden av koffein forbrukes daglig. Å gi opp koffein plutselig kan resultere i plagsomme hodepine.