Digidexo.com

Tips om å opprettholde sunne blodtrykk

Opprettholde et sunt blodtrykk er viktig å leve et langt og sunt liv. For de som har en blodtrykksmåling høyere enn 120 systolisk og 80 diastolisk også kjent som 120/80, risikerer for høyt blodtrykk øker. Det systoliske lesing definerer blodtrykket, mens hjertet er i ro, mens den diastoliske definerer hjertets avslapningstiden. Høyt blodtrykk fører arteriell sykdom, samt å spørre hjerte til å øke sin arbeidsbelastning, potensielt forårsake et hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Holde en sunn vekt

En av de mest viktige tips om å opprettholde sunn blodtrykk er å holde legemet i form og ved riktig vekt. De som har en Body Mass Index høyere enn 25 er en økt risiko for å få høyt blodtrykk. Å miste vekt vil bidra til å redusere blodtrykket opplesninger, og selv slippe five pounds har en betydelig effekt på blodtrykket.

Body Mass Index målinger definere:
30> Obese
25-29,9 Overvekt
18 til 24,9 Normal

For å opprettholde en sunn vekt, spise ernæringsmessig mat og delta i daglige aktiviteter i minst 30 minutter hver dag. Cardio er en ideell aktivitet, siden det holder metabolismen brenne fett og skaper en sterkere hjertemuskelen.

Spise bedre

Spise en diett som inneholder friske grønnsaker og frukt og begrense natrium, fett og sukker er ideelt for å opprettholde et sunt blodtrykk. Kombinert med daglige aktiviteter, spise høyre er en av de beste måter å redusere hjertesykdom, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og overvektsrelaterte lidelser.

Mange matvarer spist i dag inneholder ekstreme mengder av natrium og salt, noe som øker risikoen for høyt blodtrykk. Reduser mengden av frosne eller bearbeidede matvarer i kostholdet og erstatte dem med ferske måltider, som omfatter saltfrie krydder for smak. DASH kosthold, også kjent som Dietary Approaches to Stop Hypertension anbefales til dem som trenger å redusere høyt blodtrykk. To uker på DASH kosthold vil bidra til å få ned blodtrykket til sunnere nivåer, alt mens du spiser en rekke matvarer som hele korn, frukt, grønnsaker og magert kjøtt.

Stopp skadelige vaner

Bortsett fra ikke å spise sunn mat eller får nok mosjon, kan skadelige vaner også øke risikoen for høyt blodtrykk. Alkoholinntak bør unngås, siden det kan påvirke blodtrykket. En drink per dag er gjeldende retningslinje å holde seg innenfor moderasjon for kvinner med to drinker for menn; imidlertid kan skifte fra væske til vin vise seg å være mer fordelaktig på grunn av vinens flavonoider og antioksidanter, som motvirker skadelige frie radikaler som forårsaker hjertesykdom.

Røyking bør også stoppes helt, siden det negativt påvirker arterier og blodkar i kroppen. Røyking er også ansvarlig for mange tilfeller av hjerneslag og hjerteinfarkt, så slutte ikke bare reduserer mange former for dødelig kreft, men også høyt blodtrykk.