Digidexo.com

Måter å redusere Testosteron

Testosteron er et av de hormoner som direkte påvirker seksuell utvikling i puberteten. Den styrer attributter som anses å være "mann", inkludert økt ansikts-og kroppshår, tykkere muskelutvikling, lavere stemme og så videre. En fordel med økt testosteron er at det bidrar til å øke hastigheten som kroppen din forbrenner fett. For noen mennesker, kan det nytte ikke oppveier de andre effektene av testosteron.

Grunner til å redusere testosteron

Testosteron finnes i både menn og kvinner, bare i forskjellige proporsjoner. Hormonene progesteron, østrogen og DHEA alle arbeider med testosteron å balansere mange funksjoner i kroppen din. De fleste menn finner et høyt nivå av testosteron til å være ønskelig, og ikke ville velge å senke deres nivå. De fleste kvinner, på den annen side, ikke ville ønske å ha en hormonubalanse hvor de har for mye testosteron. Høy testosteronnivå kan føre til kviser, hårtap, senket stemmen, humørsvingninger og menstruasjonsforstyrrelser inkludert menorrhea (overflødig blødning).

Hvordan diagnostisere overflødig testosteron

Ved utbruddet av overgangsalder, kvinner ofte begynne å oppleve vekst av mørkere hår på haken og irregulære eller innholdsrik perioder. Dette betyr ikke alltid signalisere en testosteron surge. Mange ganger nivået av progesteron er redusert, noe som fører til østrogen dominans. Østrogen dominans kan forekomme hos menn og kvinner. Hos menn vil symptomene se ut som om testosteron ble avtagende: voksende prostata, svakere ereksjon, magefett, etc. Kvinner vil legge merke til symptomer som vektøkning og irritabilitet. Hormoner har til å utføre en delikat balansegang. Hvis du opplever symptomer som gjør at du mistenker et hormon ubalanse, se din helse-omsorg leverandøren for en diagnose for å se om du har overflødig testosteron eller østrogen.

Fremgangsmåter for behandlingen

Hvis du har blitt diagnostisert som har for mye testosteron, og du ønsker å kvitte deg med symptomene, er det beste løpet av behandlingen bio-identisk hormonbehandling (BHT). I løpet av de siste tiårene, har leger foreskrevet enten syntetiske hormoner eller hormoner som stammer fra dyr. Hormoner fra begge disse kilder kan ha uønskede bivirkninger. Se etter en lege som vil foreskrive bio-identiske hormoner. Mange av disse er fra planteriket, og kroppen kan syntetisere dem til å bidra til å balansere din endokrine systemet. Spise soya matvarer kan senke testosteron nivået også. Dette betyr ikke at menn bør unngå soya mat. Studier viser at mens fytoøstrogener som soya isoflavoner kan senke testosteronnivået og bidra med prostata overvekst, har de ikke påvirker testikkelfunksjon. En annen metode til å prøve, knyttet til bio-identisk hormonbehandling, er progesteron krem. Du kan kjøpe dette over disk på apotek og naturlige matvarer butikker. Pass på å sjekke etiketten for et nivå på 20 milligram per dose USP progesteron.