Digidexo.com

Hvordan fortelle om Albuterol ikke er effektiv

Albuterol er et stoff som brukes til å behandle astma symptomer. Albuterol blir generelt gitt til astmapasienter i form av en inhalasjon behandling, enten ved en hånd-holdt av en aerosol eller forstøver (en elektrisk enhet som gjør den flytende medisin til en damp, som så blir inhalert). Du må følge instruksjonene når du administrerer albuterol for å avgjøre om det fungerer for deg. Hvis albuterol har blitt ineffektiv, la legen få vite. Det finnes mange andre alternativer for å hjelpe deg å holde astmaen under kontroll.

Bruksanvisning

En skjerm hvor ofte du våkner med en hoste. Å våkne med en hoste mer enn to netter per måned er et tegn på at albuterol ikke fungerer.

Spill inn hvor mange ganger du må bruke en redning inhalator. Din albuterol virker kanskje ikke hvis du bruker din redning inhalator mer enn to ganger per uke.

Overvåk pust for tungpustethet og vanskeligheter med å puste inn. Tungpustethet og har problemer med å puste mer enn to ganger i uken er en annen måte at kroppen din er å fortelle deg at albuterol ikke fungerer.

Kontakt legen din hvis du ikke er i stand til å gjøre dine vanlige daglige aktiviteter. Hvis dette skjer, vet du at albuterol har blitt ineffektiv.

Tips og advarsler

  • Bruke inhalator riktig er den eneste måten å sørge for at du får riktig dosering.
  • Hvis det er for vanskelig å puste når du trykker på beholderen, spør legen din for en diffuser (også kalt en spacer). Dette setter plass, i form av et rør, mellom beholderen og leppene dine og gjør at du kan trekke i medisin ved en lavere hastighet.
  • Husk å prime inhalatoren første gang du bruker den, eller hvis du ikke har brukt det i mer enn to uker.
  • Hvis du har et astmaanfall og albuterol ikke hjelper, søke profesjonell hjelp umiddelbart.