Digidexo.com

Anbefalt fettinntaket per dag for kvinner

Anbefalt fettinntaket per dag for kvinner


Spise en diett for høy i fett øker sannsynligheten for fedme og hjertesykdommer. Ifølge Ann Louise Gittleman, forfatter av "Super Ernæring for kvinner," en diett for høy i fett øker også risikoen for høyt blodtrykk, diabetes og visse former for kreft. Ved å følge anbefalte fettinntaket retningslinjene, vil du holde kroppen sunn og administrere din vekt. Å håndtere fettinntaket, det er retningslinjer som er angitt til å møte en kvinnes daglige behov.

Totalt fettinntaket

Ifølge Joy Bauer, bør forfatteren av "Complete Idiot guide til Total Nutrition," 25 til 35 prosent av en kvinnes daglige kalorier bestå av fett. Bare ett gram fett inneholder ca ni kalorier. Det betyr at en gjennomsnittlig kvinne forbruker 2000 kalorier om dagen bør spise mellom 55 og 75 gram fett daglig. Dette lav-fett inntaket vil bidra til å forhindre hjertesykdom og hjelpemiddel i å opprettholde en sunn vekt.

Mettet fett

Omtrent 20 prosent eller mindre av en kvinnes daglige fettinntaket bør bestå av mettet fett. Ifølge Walter C. Willett MD, forfatter av "Spis, drikk og vær sunn," mettet fett er nesten uunngåelig i dagens samfunn, men forbruket bør holdes på et minimum. Mettet fett øker kolesterolnivået og i sin tur øker risikoen for hjertesykdom, sier Willett. Ved hjelp av det tidligere nevnte eksempel, bør en gjennomsnittlig kvinne forbruker 11 til 15 gram mettet fett daglig.

Enumettet fett

Ifølge Carol Ann Rinzler, forfatter av "Nutrition for Dummies", enumettet fett bør utgjøre mesteparten av fett forbruk. Enumettet fett, sammen med mettet fett, er i kjøtt, meieriprodukter og nøtter. The American Council on Exercise sier at enumettet fett er den sunneste av alt fett med lavest risiko for hjertesykdom. Gitt de tidligere fastsatte eksempler, bør 44-60 gram av en kvinnes daglige fettinntak bestå av enumettet fett.