Digidexo.com

De Beste Frukt og grønnsaker å spise for idrettsutøvere

De Beste Frukt og grønnsaker å spise for idrettsutøvere


Selv voksne bør spise minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen, de krever at utøverne stiller til kroppen krever et større antall, og variasjon, porsjoner. Som Heather Hendrick Fink skriver i "praktiske anvendelser i Sports Nutrition", "idrettsutøvere bør være utdannet på fordelene og ulempene med ulike former for frukt og grønnsaker. Men bunnlinjen er å oppmuntre utøvere til å spise mer frukt og grønnsaker, i alle danner de finner praktisk! "

Karbohydrater

"Karbohydrater er forbindelser som inneholder karbon, hydrogen og oksygen," forklarer Marie Dunford i "Fundamentals of Sport and Exercise Nutrition." Karbohydrater er viktig for idrettsutøvere fordi de er "den primære kilde til drivstoff for musklene under moderat til intens trening." Disse forbindelser er spesielt viktig for utholdenhet idrettsutøvere, hvis suksess avhenger av en jevn strøm av sine muskler over tid. Selv om de fleste frukter og grønnsaker inneholder litt karbohydrater, er stivelsesholdige grønnsaker som mais, poteter og yams spesielt lastet med disse forbindelsene: En halv kopp noen av disse inneholder 15 g karbohydrat.

Vitaminer

Dunford definerer vitaminer som "karbonholdige forbindelser som er avgjørende for riktig fysiologisk funksjon." Bare milligram eller mikrogram vitamin er generelt nødvendig på en dag, men kroppen trenger 13 vitaminer for å holde seg friske. Dunford lister fettløselige vitaminer, som vi ikke trenger hver dag, som vitamin A, D, E og K. Vannløselige vitaminer, som må etterfylles ofte, inneholder vitamin C og de ulike vitaminer som utgjør vitamin B: tiamin (B1), Riboflavin (B2), coblamin (B12), folat, biotin og pantotensyre. Vannløselige vitaminer brytes ned i løpet av en lang koketid, så det er best å spise rikelig med frukt og grønnsaker (aldri kjøtt) rå. Vitamin-rik frukt og grønnsaker inneholder bananer, grønne blader (spinat, grønnkål, Chard, collards), brokkoli, tomater, appelsiner, friske bær og honningmelon.

Mineraler

Ifølge Fink, mineraler avvike fra karbohydrater og vitaminer i som er de uorganiske molekyler. Dette betyr at prosesser som fordøyelse eller koking ikke endrer den iboende konstruksjon av mineral. Mineraler er satt inn i en av to kategorier: major (kalsium, fosfor, magnesium, natrium, kalium, svovel), og spor (jern, sink, krom, fluor, kobber, mangan, jod, molybden, selen). Kroppen trenger større mengder av større mineraler enn av spormineraler, skjønt bare milligram eller mikrogram er nødvendig for enten i løpet av en dag. Fink understreker spesielt betydningen av kalsium for idrettsutøvere som trenger det for å opprettholde sunne ben og muskler. Kalsium finnes i grønne blader. Andre mineralrike matvarer inneholder tørket frukt, bønner og belgfrukter.