Digidexo.com

Hva Foods Løft seratonin i hjernen?

Hva Foods Løft seratonin i hjernen?


Serotonin eller 5-hydroksytryptamin er et hormon som i pinealkjertelen, blodplater, fordøyelseskanalen og hjernen. Serotonin er en budbringer som overfører nervesignaler mellom nerveceller og fører til at blodårene til å trekke. Endringer i serotoninnivået i hjernen kan endre stemningen. For eksempel har noen medisiner som behandler depresjon endre serotonin-funksjon. Matvarer som fisk, whey, bananer og sjokolade kan løfte seratonin nivåer i hjernen.

Seafood

Fet fisk som vill laks, sardiner og sild kan løfte serotoninnivået i hjernen. Disse fiskene har har oljer som inneholder eikosapentaensyre eller EPA og DHA essensielle fettsyrer, og tryptofan. EPA er en av flere essensielle omega-3 fatty som kroppen bruker. EPA inntak kan positivt påvirke koronar hjertesykdom, høyt blodtrykk og betennelsestilstander som revmatoid artritt. Kaldt vann fet fisk og fiskeolje kosttilskudd har EPA, sammen med dokosaheksaensyre eller DHA. DHA er viktig for voksne hjernens funksjon, nervesystemet utvikling og i løpet av de første seks månedene av et barns liv. Tryptofan er den aminosyre som er ansvarlig for bygging av serotonin.

Whey Protein

Whey protein kan løfte seratonin nivåer i hjernen i tillegg til å regulere appetitten, bedre insulinfølsomhet, blodsukkernivået og bedre immunforsvar. Whey protein kan øke plasma er tryptofan til store nøytral aminosyre forholdet eller tryp - LNAA ratio mer enn natriumkaseinat eller standard melkeprotein. Ifølge en studie ved Universitetet i Maastricht i Nederland, whey protein som er rik på alfa-lactalbumin øker tryp-LNAA forholdstall. Studien fant at et kosttilskudd tryptofan kan øke hjernens serotonerge aktivitetsnivå og bedre kognitiv ytelse, spesielt i høye stress sårbare fag.

Bananer

Bananer har karbohydrater og høye tryptofan nivåer. Banana glykemisk indeks og høyt enkle sukkerinnhold kan ikke være egnet for noen mennesker, men post-workout bananer inntak kan bidra til å gjenopprette elektrolytter som er tapt under trening. For eksempel kan blande en banan med en myseprotein rist for å øke tryptofan-nivåene i hjernen fra både tryptofan-rike kilder, fordi høyere tryptofan nivåer øker mengden av serotonin som er utskilt i hjernen. Tryptofan er essensielt vitamin B eller niacin, og niacin er nødvendig for serotonin-produksjon. Tryptofan øker frigjøring av veksthormoner, og undertrykker appetitten.

Mørk sjokolade

Kakao øker serotoninnivået. Lys sjokolade inneholder høye sukker. Inges matvarer med rike sukkerinnholdet øker blodsukkeret midlertidig, og senere føre til lavt blodsukker. Imidlertid har mørk sjokolade lavt sukkerinnhold. Mørk sjokolade som er mer enn 70 prosent kakao eller mer kan bidra til å avverge et fall i blodsukkeret. I tillegg er kakao rik på antioksidanter og polyphenos og små mengder sjokolade i en diett kan bidra til å forbedre insulinfølsomheten.