Digidexo.com

Hva er medisin Nexium For?

Hva er medisin Nexium For?


Nexium er et reseptbelagt legemiddel som brukes til behandling av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), magen eller øvre tarm sår, og andre forhold der overflødig magesyre spiller en rolle. Nexium har en rekke bivirkninger og noen interaksjoner og forsiktighetsregler.

Definisjon

Nexium er et navn merkevare medisin for generisk legemiddel, esomeprazol. Det tilhører en gruppe medisiner som kalles protonpumpehemmere (PPI).

Slik fungerer det

Nexium fungerer ved å stoppe produksjonen av magesyre; det griper inn med det protonpumpe i mucus slimhinnen i magen ved den siste del av syreproduksjon. Nexium kan slå av magesyre produksjon i en time.

Bivirkninger

Ifølge MedlinePlus, kan bivirkninger innbefatte forstoppelse, diaré, tørr munn, gass, hodepine, kvalme og magesmerter. Flere alvorlige bivirkninger inkluderer blemmer eller flassende hud, problemer med å svelge eller puste, elveblest, heshet, kløe, utslett og hevelser i ankler, føtter, hender, ansikt, svelg, tunge, øyne, lepper, og leggene.

Interaksjoner

Nexium kan øke effekten av visse legemidler som warfarin, og påvirke opptaket av jern, ampicillin, digoksin og mer. Kombinere Nexium med aspirin kan øke mage bivirkninger.

Forsiktighetsregler og advarsler

Nexium bør ikke tas hvis du er sensitiv eller allergisk mot noen av ingrediensene. Det er ikke anbefalt for behandling av GERD utover 8 til 16 uker.

Spesial Befolkning

Kvinner som er gravide eller planlegger å bli gravid eller ammer behov for å fortelle sin lege før du bruker Nexium. Hvis legen vurderer stoffet avgjørende, er det viktig å veie fordelene mot risikoen.