Digidexo.com

Tips om overgangen til et vegetarisk kosthold

Tips om overgangen til et vegetarisk kosthold


Det er forskjellige grunner enkeltpersoner velger å vedta en vegetarisk livsstil. Noen gjør det for helse, mens andre velger å fjerne kjøtt og andre animalske produkter fra sine dietter for moralske, religiøse eller kulturelle grunner. Uansett motivasjon, kan det være vanskelig å gå over til et vegetarisk livsstil for de som brukes til å spise kjøtt og andre animalske produkter på en jevnlig basis. Nøye oppmerksomhet til næringsinnholdet av ikke-animalske matvarer og noen grunnleggende tips hjelpemiddel i vellykket overgang til et vegetarisk kosthold.

Forstå din ernæringsmessige behov

Fordi matvarer som er utelatt i et vegetarisk kosthold inneholder viktige vitaminer, mineraler og næringsstoffer, forstå hva mat grupper og mengder bør inntas når overgangen til en kjøtt-fri kosten plan. Ifølge Mayo Clinic, bør vegetarianere spiser på daglig basis seks porsjoner med korn produkter, for eksempel frokostblandinger, brød, pasta og ris; fem porsjoner belgfrukter, nøtter og andre proteinrike matvarer; fire porsjoner med grønnsaker; og to porsjoner frukt. Bare to porsjoner om dagen bør komme fra matvarer i fett gruppen.

Begynner langsomt

En treg begynnelse gir tid for kroppen å tilpasse seg en ny måte å spise. Begynn med å eliminere visse typer kjøtt, for eksempel rødt kjøtt, og ta gradvis kylling, svinekjøtt og annet kjøtt fra kostholdet ditt som du blir vant til vegetarmat.

Finn godt protein Bytter

Eliminere kjøtt fra kostholdet ditt vil kutte mengden protein som du forbruker, så finne andre kilder som vil oppfylle dine daglige behov. Spis en rekke matvarer fordi det er mange ikke-animalske matvarer som er rike på protein. Bønner er en utmerket kilde til protein, som er hele korn, nøtter, egg og meieriprodukter. Vurdere å innlemme soyaprodukter i kostholdet ditt. Som kjøtt, soya tilbyr komplett protein. Tofu, et produkt laget av soyabønner ostemasse, kan brukes i en rekke forskjellige oppskrifter på plass av kjøtt. Mens ganske tørt på egen hånd, det lett absorberer smaker eller andre ingredienser, slik at det fungerer godt i fajitas, tacos, stuinger og andre smaksrike oppskrifter. Veggie burgere kan erstattes for hamburgere.

Finn gode vegetariske oppskrifter

Det kan være en utfordring å komme opp med smak vegetarretter, så lage en samling av vegetariske oppskrifter for å holde deg på sporet. Bla i bokhandelen eller biblioteket for en vegetarisk kokebok. For en lavbudsjetts alternativ til en kokebok, søke på Internett for meatless oppskrifter som høres bra eller tradisjonelle oppskrifter der kjøttet lett kan erstattes.

Utforsk Etniske Foods

Etniske restauranter tilbyr smak vegetarmat, så vurdere forgrening ut og prøve nye restauranter og kjøkken. Italienske restauranter tilbyr meatless pastaretter, og indisk, kinesisk, thai, marokkansk, meksikanske og etiopiske restauranter tilbyr vanligvis gode vegetariske alternativer også.

Finne gode kosttilskudd

Den første overgangen til et vegetarisk kosthold kan bety en mangel på viktige vitaminer og mineraler. Vegetarianere mangler vitamin B-12, hvis de velger å eliminere alle animalske produkter fra kostholdet. En B-12-mangel, kan føre til anemi, slik at en B-vitamin supplement kan være nødvendig. En komplett multi-vitamin kan være et bedre alternativ fordi vegetarianere er ofte mangler i vitamin D, sink, kalsium og jern. For enkelthets skyld, finner en supplement som inneholder alle disse vitaminer og mineraler.