Digidexo.com

Plavix bivirkninger

Plavix bivirkninger


Plavix er en reseptbelagte medisiner utviklet for å forebygge hjerteinfarkt og hjerneslag ved å redusere blodproppdannelse hos pasienter med hjertesykdom. Ifølge produsenten, Bristol-Myers Squibb, har kliniske tester studert bivirkning reaksjoner i over 42.000 pasienter behandlet med Plavix. Omtrent 13 prosent av pasientene i kliniske studier trakk seg fordi de ikke kunne tolerere bivirkningene.

Kløe og utslett

De to vanligste bivirkningene av Plavix er alvorlig kløe og utslett som forårsaker lilla flekker på kroppen, ifølge produsenten.

Gastrointestinalt besvær

Nesten en tredjedel av pasientene som Plavix rapportert noen form for gastrointestinal opprørt når du er på medisiner, inkludert diaré, kvalme og magesmerter. For de fleste av disse pasientene, produsenten statene, var bivirkningene ikke er alvorlig nok til å rettferdig stoppe medisin.

Hodepine og svimmelhet

Hodepine og svimmelhet er også vanlige bivirkninger av Plavix, og ble rapportert hos 7,6 og 6,2 prosent av pasientene, henholdsvis i de kliniske studiene rapportert av produsenten. Hvis du utvikler en alvorlig hodepine mens du er på Plavix, snakk med legen din umiddelbart.

Feber eller forvirring

Noen brukere av Plavix har utviklet en sjelden, men alvorlig, tilstand som kalles TTP. Symptomene på denne tilstanden inkluderer en høy feber og følelse av svakhet og forvirring, ifølge Bristol-Myers Squibb.

Alvorlige bivirkninger

I de kliniske studiene, 2 prosent av pasienter som tar Plavix rapporterte en gastrointestinal blødning, Bristol-Myers Squibb stater. Andre rapporterte økt blødning, spesielt hvis de ble tatt aspirin i tillegg til Plavix.