Digidexo.com

Symptomer på leversykdom som skyldes alkohol

Symptomer på leversykdom som skyldes alkohol

Hva er alkoholisk leversykdom?

Leversykdom som følge av alkoholmisbruk transpires etter år med kontinuerlig å drikke for mye alkohol. Jo lengre den person misbruker alkohol, jo større er risikoen for å utvikle alkoholisk leversykdom. En alvorlig tilstand som kalles alkoholisk hepatitt oppstår også når folk overstadig drikke. Alkoholisk hepatitt kan være livstruende.

Når man drikker for mye alkohol på en jevnlig basis, er underernæring ofte resultatet, med tap av appetitt og utilstrekkelig fordøyelse av næringsstoffer fra tarmen.

Er alle stordrikkere påvirket av alkoholisk leversykdom?

Ikke alle stordrikkere påvirkes av alkoholisk leversykdom. Kvinner som drikker mye, men er mer utsatt for alkoholisk leversykdom enn menn. Likevel, bør menn fortsette å være forsiktig med å drikke for mye alkohol fordi tung forbruk skaper en stor risiko for sykdommen.

Leverskader relatert til alkoholbruk

Når leverskade oppstår, starter det med betennelse i leveren og utvikler seg til en tilstand som skaper fettlever (steatose). Den siste fasen av leverskade er cirrhosis, som har alvorlige komplikasjoner slik som alkoholisk encefalopati, som er hjerneskade, og portal hypertensjon (høyt blodtrykk i leveren).

Symptomer på leversykdom assosiert med alkoholbruk

Omtrent 50 prosent av folk som har leversykdom ikke viser noen tegn på sykdommen. Det vanligste symptomet er sporadisk kløe, ekstrem tretthet og mangel på stasjonen. Imidlertid kan disse symptomene forårsakes av mange andre forhold. Tegnene på leversykdom som er en indikasjon på leversykdom kan være komplikasjoner som gulsott (gulfarging av hud og øyne), mørk urin, hvitaktige eller lyse avføring, mental forvirring, væskeansamling i magen og blør (blødning) fra mage-tarmkanalen.

Hvor mye er for mye?

Det er viktig å forstå at alkoholen er en gift, og en hvilken som helst mengde alkohol (stor eller liten) kan gi skader på leveren. Derfor, i en frisk person uten noen risiko for å ha leverproblemer, varierer mengden av alkohol som kan trygt konsumeres. Menn forbrenne alkohol mer effektivt enn kvinner som følge av kroppsstørrelse, enzymer og kroppsfett. Derfor, noen forskere attest som trygt alkoholforbruk for kvinner er en eller to drinker per dag; for en mann, er det 03:57 drinker innenfor en 24-timers periode. Imidlertid er hvert individs mottakelighet for alkohol forskjellige.

Det er svært viktig å innse at verken lever eller kroppen lage et skille mellom alkoholholdige drikkevarer. Vin og øl er ikke tryggere enn whisky eller sprit.

Hvis en person allerede har en leversykdom som hepatitt B og C, for eksempel, eller en annen alkohol-relaterte skader på leveren eller andre sykdommer, så leveren er særlig følsom for selv den minste mengde alkohol. Den sikreste alkohol dosering, i tilfeller som dette, er null.

Kan leversykdom bli reversert?

Leveren er det eneste organ i kroppen som kan fullstendig regenerere seg selv når skaden oppstår. Hvis avansert og alvorlig leverskade ennå ikke har skjedd, vil leveren generelt regenerere og reversere noen skade. Derfor, hvis en person som drikker for mye stopper drikking før du mottar alvorlig leverskade, kan begynnelsen stadier av leversykdom reverseres og leveren kan bli helbredet helt.