Digidexo.com

Esophageal Burning forårsaket av kjemoterapi

Esophageal Burning forårsaket av kjemoterapi


Esophageal brenning er ofte forårsaket av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Og omtrent 30 prosent av voksne opplever symptomer ca en gang i måneden, sier Chemocare.com. I GERD, kan magesyre tilbake opp i spiserøret fra høy syre dietter, der sitrus, fett og koffein, blant andre problem matvarer, er fortært. Reflux kan også oppstå når esophageal ventil som hindrer syre fra å reise opp i spiserøret blir svakt. Hva mer, kan GERD resultere fra administrasjonen av kjemoterapi narkotika, melder BreastCancer.org. Men lindring er relativt enkelt å oppnå.

Betydning

Kjemoterapi medisiner er utviklet for å målrette kreftceller, som deler seg raskt. Dessverre, de normale endotelceller i tarmen også dele på en rask tempo og er ikke i stand til å omgå stoffet rekkevidde. Når disse endotelceller blir drept i løpet av kjemoterapi, kvalme og gastro-intestinalt besvær er ofte resultatet. Kreft selv fører til utmattelse og tretthet er vanlig med kjemoterapi behandlinger. Forbedret levering og celle målretting kan gå langt i å forbedre kjemoterapi sin effekt.

Antinausea

Kvalme og fordøyelsesbesvær ikke alltid bety en kreftpasient lider av esophageal brenning. For noen mennesker, disse symptomene signal forstoppelse. Fortell legen din hvis det synes du er ikke å ha regelmessig avføring. Men hvis du og legen din bestemme at du lider med fordøyelsesbesvær eller halsbrann fra kjemoterapi, kan hun foreskrive en anti-kvalme narkotika. Dette kan tas sammen med medisiner for halsbrann. Sørg for å holde oversikt over dine symptomer, og la legen få vite om dem.

Symptomer

Tegn på halsbrann fra esophageal irritasjon kan være mer enn bare en sår, brennende følelse i halsen og brystet. Noen mennesker opplever smerter i midten av ryggen og har hoste Jags. Men det er ganske vanlig å ha en syre eller bitter smak på baksiden av halsen eller i munnen. En annen indikator er følelsen av å brenne samtidig ligger flatt eller i en noe tilbakelent stilling.

Administrerende Halsbrann

Det finnes en rekke tiltak både hos friske personer og kreftpasienter kan ta for å lindre symptomene på halsbrann. Unngå å spise noe to til tre timer før du trekker deg; holde hodet hevet når du er på ryggen; hvis du røyker, avslutter; begrense inntaket av koffein eller unngå det helt; unngå alkohol, sjokolade og fet og krydret mat; og hvis du er overvektig, mister så mye du kan.

Narkotika

De kraftige legemidler tilgjengelig for å bekjempe halsbrann faller i to hovedkategorier. Det er H2-blokkere, som reduserer magesyre sekreter, og protonpumpehemmere, som stort sett stopp sekreter helt. Narkotika i disse to gruppene er tilgjengelig over disk. H2-blokkere inkluderer famotidin (Pepcid) og ranitidin (Zantac). Protonpumpehemmere er ment for kortvarig bruk. Et par eksempler er lansopraxole (Prevacid) og esomeprazol (Nexium).