Digidexo.com

Er AIDS et virus eller bakterier?

AIDS er verken et virus eller bakterie; Det er et syndrom (en serie med tilstander) forårsaket av et virus som kalles HIV (humant immunsviktvirus). Denne virale patogener, som er rettet mot cellene i immunsystemet, ofte fører til utvikling av AIDS hos HIV-positive mennesker.

Funksjoner

HIV er et lentivirus av større familie retroviridae. Lentiviruses er saktevirkende, noe som fører til lange latent (asymptomatisk) periode av infeksjon. Retroviruses bruke enzymer som kalles revers transkriptase og integrase for å gjøre DNA fra sitt eget genetiske kode, RNA, og deretter å integrere det inn i DNA av vertceller.

Effekter

HIV er rettet mot cellene i immunsystemet (kalt lymfocytter), spesielt CD4 + celler. HIV endrer disse cellene slik at de produserer flere kopier av viruset i stedet for å bidra til kroppens immunrespons.

Tidlige stadier

Under akutt HIV-infeksjon, kan nysmittede personer utvikler influensaliknende symptomer som ligner på de av andre virusinfeksjoner. Etter dette, en lang periode med ventetid har gått, når det ikke er noen symptomer på HIV-infeksjon.

AIDS

Ifølge UCSFhealth.org, er AIDS diagnostisert hos HIV-positive personer når antall CD4 + celler synker til under 200 per milliliter blod, når disse cellene utgjør mindre enn 14 prosent av lymfocytter eller når en AIDS-definerende sykdom oppstår.

Virkningen av AIDS

Fordi AIDS oppstår når immunforsvaret er blitt utarmet av HIV, en rekke forhold som trush, Pneumocystis pneumoni, Kaposis sarkom, toksoplasmose og mange andre utvikler. Disse forholdene ikke forekomme i mennesker med sunn, fungerende immunforsvar.